Cel mai slab leul din ultimii 3 ani

Cel mai slab leul din ultimii 3 ani

Cursul de schimb al monedei nationale fata de euro a continuat pe trendul descrescator si la inceputul acestei saptamani. In sedinta de luni, 14 ianuarie, cursul oficial al euro a depasit pragul de 3,7 lei, un euro fiind cotat la 3,7106 lei. Acesta este cel mai ridicat nivel al cursului euro-leul din ultimii 3 ani,

Cursul de schimb al monedei nationale fata de euro a continuat pe trendul descrescator si la inceputul acestei saptamani. In sedinta de luni, 14 ianuarie, cursul oficial al euro a depasit pragul de 3,7 lei, un euro fiind cotat la 3,7106 lei. Acesta este cel mai ridicat nivel al cursului euro-leul din ultimii 3 ani, anterioarele cotatii de 3,7 lei pentru un euro inregistrandu-se in februarie 2005.

Leul a inregistrat astazi o depreciere de 1,3% fata de ziua anterioara. In comparatie cu inceputul anului 2008, moneda nationala a pierdut 10,5% fata de euro, cursul pe 3 ianuarie fiind de 3,35 lei.

„Am inceput o saptamana noua, si este important sa analizam evolutia pietei, pentru ca un singur moment nu are relevanta. Exista in mod clar batalii de repozitionare pe pietele valutare internationale la inceputul anului", a comentat pentru Reuters evolutia de astazi a leului Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, citat de NewsIn. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos