Zeci de mii de agenti pentru vanzarea de pensii private

Zeci de mii de agenti pentru vanzarea de pensii private

Momentul in care salariatii cu varste de maxim 35 de ani vor trebui sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II) se apropie. In conditiile in care toti operatorii care si-au anuntat prezenta pe piata pensiilor private isi doresc o pozitie de top, se anunta o intreaga desfasurare de forte pentru atingerea

Momentul in care salariatii cu varste de maxim 35 de ani vor trebui sa adere la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II) se apropie. In conditiile in care toti operatorii care si-au anuntat prezenta pe piata pensiilor private isi doresc o pozitie de top, se anunta o intreaga desfasurare de forte pentru atingerea acesteia. Atragerea a cat mai multi contribuabili intr-un timp relativ scurt, de patru luni, ii va obliga pe administratorii Pilonului II sa recruteze armate intregi de agenti de marketing.  

Se estimeaza ca pana la inceperea efectiva a campaniei de vanzare a acestor pensii, in sistem se vor  inscrie cel putin 10 companii, iar numarul agentilor de marketing din acest sector va fi de peste 100.000. Astfel, companiile care si-au anuntat prezenta pe piata pensiilor private au inceput deja campanii masive de recrutari pentru agentii de vanzari necesari. "Vom opri recrutarea doar cand vom ajunge la 20.000 de agenti de marketing, din cei aproximativ 100.000 de pe piata", declara Radu Vasilescu, managerul de pensii al companiei ING Asigurari de Viata, in Ziarul Financiar. Un obiectiv asemanator are si compania Aviva Asigurari de Viata. "Am recrutat deja aproximativ 10.000 de agenti de marketing pentru pilonul II, din cei circa 20.000 pe care ii vom folosi in total", spune la randul sau in ZF, Corina Cucoli, directorul de bancassurance al companiei.

In conditiile in care piata muncii pe acest sector este caracterizata printr-un deficit de specialisti, vom asista la o adevarata batalie pentru oameni in sectorul asigurarilor. Pana acum, au fost autorizati aproximativ 2.700 de agenti de marketing, iar in asteptarea autorizatiei mai sunt inca 10-20.000 de agenti.

Persoanele care vor sa fie avizate ca agenti de marketing, vor trebui sa nu aiba interdictia de a exercita profesii in domeniul economic, al pietei de capital, al asigurarilor, bancar sau juridic, sa detina un certificat de absolvire al unui curs de agenti de marketing pentru fondurile de pensii administrate privat, contract valabil incheiat cu un administrator si sa plateasca o taxa de avizare.

Pregatirea agentilor de marketing va reveni administratorilor de fonduri de pensii administrate privat sau a unor persoane juridice specializate, iar cursurile si examenele vor fi organizate pe baza unei tematici avizate de catre CSSPP.

Companiile care recruteaza agenti sunt ING Asigurari de Viata, Allianz-Tiriac, Aviva Romania, BCR Asigurari de Viata, Omniasig, Interamerican si Generali.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos