credius.ro

Zanul de la Banca Transilvania isi foloseste bagheta magica si in agricultura

7 martie 2011

Banca Transilvania (BT) face inca un pas pentru a contribui la revigorarea activitatii de creditare. De aceasta data, se adreseaza agricultorilor, printr-o oferta dedicata, care este o sursa de finantare mai flexibila si rapida: Creditele Agricole de la Banca Transilvania. BT, cu sprijinul Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A., vine pe piata, pentru firme si societati agricole, cu imprumuturi destinate dezvoltarii culturilor vegetale. Banca Transilvania se alatura astfel Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in sprijinirea initiativelor menite sa creasca accesul la surse de finantare necesare acestui sector. In plus, cu o singura vizita la Banca Transilvania, clientii eligibili pot obtine si garantia fondului, fara a fi necesare alte deplasari, anunta banca intr-un comunicat de presa.

Cel mai nou produs este Creditul pentru acoperirea cheltuielilor de infiintare sau de intretinere a culturilor vegetale, de maxim 250.000 de lei – cu acoperirea, de catre BT, a pâna la 75% din valoare cheltuielilor - acordat pe o perioada de maxim 12 luni. Fondul de Garantare a Creditului Rural-IFN S.A. garanteaza pâna la 80% din credit. Pentru diferenta sunt acceptate garantii de tipul: gaj pe cultura finantata sau pe utilaje, ipoteca asupra sediului companiei, spatiilor comerciale ori a celor locative, respectiv terenuri. Pentru sustinerea agriculturii, oferta de creditare a Bancii Transilvania cuprinde credite pentru capital de lucru, credite de investitii destinate dezvoltarii exploatat iilor agricole si Credite APIA.

Robert Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, declara: „Sustinem agricultorii intreprinzatori, atât prin credite, cât si prin cofinantarea de fonduri europene nerambursabile. Produsele noastre de creditare pentru agricultori continua dezvoltarea Platformei de credite rapide a Bancii Transilvania, pentru a facilita astfel accesul la imprumuturi. Credem in potentialul de crestere a agriculturii si ca aceasta poate fi una dintre oportunitatile acestui an”.

Veronica Toncea, Director General, Fondul de Garantare a Creditului Rural–IFN S.A, afirma: „Prin parteneriatul creat intre Banca Transilvania si Fond, creditele agricole sunt garantate de Fond, in proportie de 80%. Garantiile se acorda in maxim 3 zile lucratoare de la solicitarea acestora, pe baza analizei efectuate de banca. Consider ca este un produs bancar flexibil, adaptat nevoilor fermierilor si care prin derulare va satisface cerintele acute ale acestora”.

▪ Doar la BT, garantia Fondului se obtine direct in unitatile bancii, fara analiza suplimentara din partea FGCR

Banca Transilvania este prima institutie bancara care ofera clientilor posibilitatea de a obtine garantia Fondului de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A., direct in unitatile BT, fara analiza suplimentara din partea FGCR. Banca pretuieste astfel timpul clientilor sai, scutindu-i de obligativitatea de a face si alte demersuri.

▪ Criterii de eligibilitate pentru firmele sau societatile agricole care doresc un astfel de imprumut

Pentru a beneficia de Creditul agricol destinat acoperirii cheltuielilor de infiintare sau intretinere a culturilor vegetale, firma trebuie sa functioneze de cel putin 24 de luni, sa fie stabila financiar, administratorul sau personalul angajat sa aiba experienta in domeniul agricol, iar suprafata exploatata trebuie sa fie de minim 150 ha. In plus, compania trebuie sa poata prezenta fise tehnologice avizate de Directiile Agricole judetene sau Camerele Agricole, precum si un plan de culturi multianuale. De asemenea, trebuie sa detina adeverinta APIA din care sa rezulte informatii despre suprafata pe care o are in folosinta sau pentru care beneficiaza de subventii. O alta cerinta este ca, in conformitate cu ultimul bilant contabil, evolutia cifrei de afaceri a firmei sa fie pozitiva sau, daca inregistreaza scadere, aceasta sa fie de maxim 25%. Prin acest parteneriat, agricultorii pot beneficia de credite pentru dezvoltarea propriei afaceri de profil, prin folosirea potentialului agricol local si a surselor de finantare oferite de Banca Transilvania, garantate, in proportie de 80%, de Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro