credius.ro

Zanul Bancii Transilvania a pus ochii pe clientii altor banci

12 mai 2010

"In acest an, vrem sa crestem pe partea de creditare. Vrem sa luam cota de piata de la altii, prudent si cu inteligenta", a anuntat Robert Rekkers, directorul general al Bancii Transilvania, cea mai mare institutie de credit cu capital majoritar romanesc. Marturisirea oficialului bancii de la Cluj suna ca o declaratie de razboi pentru ceilalti competitori de pe piata, in conditiile in care Banca Transilvania tocmai a lansat un produs de refinantare destinata firmelor care platesc rate mari la creditele contractate de la alte banci. Noua facilitate, denumita Planul B, se adreseaza IMM-urilor care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 1,5 si 4 milioane lei, precum si companiilor mari.

“Banca Transilvania are solutia pentru cazurile in care Planul A al finantarii unei afaceri s-a dovedit a fi impovarator, mai ales in perioada de criza. Venim cu Planul B, o facilitate de refinantare a creditelor contractate de la alte banci, prin care antreprenorii au posibilitatea ca, in primele 12 luni de la preluare, ratele sa le fie diminuate cu pana la 50%. Oferim, in acest fel, intreprinzatorilor, un confort financiar sporit, dandu-le posibilitatea de a directiona resursele astfel economisite catre cresterea productivitatii, investitii si dezvoltare”, sustine Robert Rekkers.

Cu ajutorul acestei facilitati, BT ofera companiilor credite pentru capital de lucru, linii de credit sau cele acordate pentru investitii care genereaza venituri, la o valoare maxima a finantarii este de 1.000.000 lei sau echivalentul in euro al acestei sume. Practic, intreprinzatorii vor beneficia, in primul an, prin refinantarea de la Banca Transilvania, de rate diminuate cu pana la jumatate din ceea ce platesc acum altei banci, iar in anii urmatori, oricum, ratele vor fi mai mici decat in prezent. Termenele de acordare pentru creditul Planul B difera in functie de tipul de credit, pana la 12, 36, respectiv 90 de luni. Interesant este faptul ca Banca Transilvania va include in valoarea finantata toate comisioanele pe care le implica refinantarea pentru a nu genera un necesar de lichiditati pentru realizarea acestui proces. De asemenea, banca poate suplimenta valoarea finantata pentru a acoperi si plata unor datorii catre bugetul de stat.

Pe langa un serviciu al datoriei mai relaxat, Planul B poate sa aduca antreprenorilor o perioada prelungita de rambursare a creditului. In plus, in cazul in care situatia financiara si nevoile de finantare a firmei sustin acest lucru, Banca Transilvania va acorda credite suplimentare pentru respectivele afaceri. Potrivit reprezentantilor bancii, pentru a putea pune in aplicare “planul B”, companiile trebuie sa inregistreze o perioada minima de activitate de 24 de luni, iar evolutia cifrei de afaceri sa fie pozitiva sau sa inregistreze o scadere de maxim 25%. Noul produs de creditare pentru companii, Planul B, face parte din Platforma Anti-Criza a Bancii Transilvania. Platforma, lansata la inceputul anului trecut, inseamna strategie, echipa si o oferta formata din produse si servicii noi sau adaptate pietei – toate avand ca obiectiv sustinerea companiilor, pentru a trece mai usor peste actualul context economic.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro