Yannis Costopoulos va conduce noul grup bancar format de Alpha Bank si Eurobank

Yannis Costopoulos va conduce noul grup bancar format de Alpha Bank si Eurobank

Cotidianul grec Ekathimerini scrie ca cele doua banci au ajuns la o intelegere cu privire la fuziune. Noul grup va fi condus de un board format din cinci reprezentanți ai Alpha și cinci ai Eurobank si va fi condus de presedintele Alpha Bank, Yannis Costopoulos.  Rata de schimb intre actiunile bancilor grecesti Alpha si EFG

Cotidianul grec Ekathimerini scrie ca cele doua banci au ajuns la o intelegere cu privire la fuziune. Noul grup va fi condus de un board format din cinci reprezentanți ai Alpha și cinci ai Eurobank si va fi condus de presedintele Alpha Bank, Yannis Costopoulos.  Rata de schimb intre actiunile bancilor grecesti Alpha si EFG Eurobank, care ar urma sa anunta luni o fuziune, va fi de 7 actiuni EFG în schimbul a 5 titluri Alpha, a afirmat luni o sursa apropiata negocierilor, citata de Reuters.
 

 

Fuziunea, care va duce la formarea celei mai mari banci din sud estul Europei, reprezinta incercarea celor doua banci de a evita eventuale ajutoare ale statului grec in ceea ce privește lichiditatea, scrie New York Times. O posibila ”stergere” din active (writedown) a unor obligatiuni ale statului, ceruta de UE, ar putea forta bancile sa se recapitalizeze si sa ceara ajutorul statului. ”Tranzactia este o fuziune amiabila intre Alpha Bank si Eurobank, cu participarea semnificativa a Autoritații pentru Investitii din Qatar”, a declarat un bancher al Alpha Bank.

Potrivit aceleiasi surse, astazi se vor intruni boardurile celor doua banci si vor face anuntul intr-o conferința de presa ulterioara. Informatia este confirmata si din alte surse care spun ca noua entitate va avea active de 150 mld. euro, 8 mil. clienti și depozite de 80 mld. euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos