Weiss: Vanzarea RBS Romania va fi o decizie a grupului si nu reflecta performanta bancii

Weiss: Vanzarea RBS Romania va fi o decizie a grupului si nu reflecta performanta bancii

Eventuala vanzare a RBS Romania "este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia bancii, pozitia pe piata si performanta la nivel local", a declarat presedintele RBS Romania, Peter M. Weiss, intr-un comunicat remis NewsIn. "Pe langa previzibilul anunt referitor la o pierdere semnificativa, (grupul britanic RBS, n.r.)

Eventuala vanzare a RBS Romania "este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia bancii, pozitia pe piata si performanta la nivel local", a declarat presedintele RBS Romania, Peter M. Weiss, intr-un comunicat remis NewsIn.
"Pe langa previzibilul anunt referitor la o pierdere semnificativa, (grupul britanic RBS, n.r.) a comunicat si intentia de a vinde business-ul din Romania, impreuna cu operatiunile din alte 14 tari, in urma evaluarii strategice pe care RBS a demarat-o cu cateva luni in urma. Aceasta este o decizie strategica luata la nivel de grup si nu reflecta in niciun fel situatia RBS Romania, pozitia noastra pe piata si performanta la nivel local", a mai spus Weiss.

Reprezentantul RBS Romania a completat ca "pana la materializarea procesului de vanzare, prioritatea si angajamentul nostru sunt de a oferi in continuare gama completa de produse si servicii prin intermediul retelei noastre teritoriale. Cu alte cuvinte…"business as usual".

"Produsele noastre financiare inovative si calitatea inalta a serviciilor oferite clientilor ne confera o pozitie de top pe piata derivativelor, de asemenea am fost desemnati intermediarul cu cel mai mare volum tranzactionat pe piata instrumentelor cu venit fix.(…)Romania a fost si continua sa fie o piata atractiva pentru banca noastra", a afirmat Weiss.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul prezentat joi de grup reprezentand impartirea afacerilor in 3 grupe de importanta. Prima grupa este cea a pietelor strategice pentru grupul britanic, care vor fi pastrate. A doua este grupa afacerilor care sunt pasibile "reorientarii", iar pentru a treia, care include si RBS Romania, banca din Marea Britanie "cerceteaza oportunitatile unui nou actionariat". in afara de Romania, in grupa a treia mai sunt incluse, printre altele, Slovacia, Portugalia, Argentina si Noua Zeelanda.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos