Volumul tranzactiilor online cu cardul a crescut cu 75% in primele 9 luni

Volumul tranzactiilor online cu cardul a crescut cu 75% in primele 9 luni

Valoarea platilor online cu cardul bancar a ajuns la 69,5 milioane euro in primele 9 luni din acest an, in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada din 2008, conform informatiilor publicate, luni, de RomCard, care se asteapta la un volum al tranzactiilor de 93 milioane euro la finalul lui 2009. De asemenea, numarul tranzactiilor

Valoarea platilor online cu cardul bancar a ajuns la 69,5 milioane euro in primele 9 luni din acest an, in crestere cu 75% fata de aceeasi perioada din 2008, conform informatiilor publicate, luni, de RomCard, care se asteapta la un volum al tranzactiilor de 93 milioane euro la finalul lui 2009. De asemenea, numarul tranzactiilor aproape ca s-a dublat in perioada ianuarie – septembrie 2009, la 886.000 tranzactii, fata de cele inregistrate la finalul celui de-al treilea trimestru din 2008. "Dinamica ultimelor luni ne arata ca, in Romania, comertul electronic mai are loc de crestere, chiar si in perioade economice mai dificile. Romanii au devenit din ce in ce mai familiarizati cu astfel de cumparaturi si ne asteptam ca, la finalul lui 2009, bilantul sa arate 93 milioane euro tranzactionati si 1,2 milioane tranzactii", a spus directorul general al RomCard, Marin Mitroi.

Pe de alta parte, din volumul total al ranzactiilor online cu cardul, aproximativ 65 milioane euro, respectiv 784.000 de tranzactii, au fost realizate prin intermediul platformei ePayment in primele 9 luni, reprezentantii Gecad ePayment anticipand o valoare a acestor tranzactii de peste 80 milioane euro la finalul acestui an. Valoarea medie a tranzactiei s-a ridicat in primele noua luni la 83 euro, in crestere de la trimestru la trimestru, in timp ce, in 2008, valoarea medie a tranzactiei a fost de 84 euro. Fata de trimestrul II din 2009, volumul platilor cu cardul prin sistemul ePayment a inregistrat o crestere de 7% in perioada iulie – septembrie, sustin reprezentantii Gecad.

"Produsele si serviciile preferate de romani in trimestrul al treilea al acestui an au fost cele din domeniul telecomunicatiilor (facturi, cartele prepay, telefoane, accesorii), urmate de pachetele turistice si biletele de avion. Pe pozitia a treia se situeaza serviciile (asigurari, anunturi publicitate, servicii diverse)", se mai arata in comunicat. RomCard este procesator de tranzactii cu carduri in Romania si are 150 de comercianti activi certificati in sistemul 3D Secure. Compania a certificat pana in prezent cinci banci in sistemul de tranzactionare 3D Secure si opt banci pentru emitere. Gecad ePayment este integrator de solutii pentru comert electronic, lider pe piata locala de sisteme de plati online. Compania dezvolta si detine, in prezent, trei solutii proprietare – ePayment, Avangate si ARMS.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos