Volksbank vrea sa ajunga al treilea jucator din piata anul viitor

Volksbank vrea sa ajunga al treilea jucator din piata anul viitor

Volksbank este banca cu poate cea mai rapida crestere in piata din ultimii doi ani. Daca in 2006 erau pe locul 11 dupa active si cota de piata, anul trecut a ajuns pe locul 8, pentru ca la sfarsitul lui martie 2008 sa treaca in pozitia a patra dupa active. „Obiectivul stabilit in urma cu

Volksbank este banca cu poate cea mai rapida crestere in piata din ultimii doi ani. Daca in 2006 erau pe locul 11 dupa active si cota de piata, anul trecut a ajuns pe locul 8, pentru ca la sfarsitul lui martie 2008 sa treaca in pozitia a patra dupa active.

„Obiectivul stabilit in urma cu cativa ani a fost ca pana in 2011 sa atingem pozitia a cincea in piata. Sansa a fost ca evoluam intr-o piata foarte dinamica, astfel ca ne-am atins tinta mult mai repede: am ajuns pe locul patru in piata la sfarsitul lui martie anul acesta”, a declarat presedintele Volksbank, Gerarld Schreiner, presedintele Volksbank Romania, cu ocazia prezentarii rezultatelor bancii pe primul trimestru din 2008.

Potrivit calculelor bancii, Volksbank detine o cota de piata dupa active de 5,7%, depasind astfel Banca Transilvania, jucatorul aflat anterior pe pozitia a patra, a carei cota de piata este de 5,6%. Pe primele trei pozitii se mentin BCR, cu o cota de 23%, BRD, cu 15,6%, si Raiffeisen Bank, cu 6,1%.

Urmatorul obiectiv pentru Volksbank este depasirea Raiffeisen la capitolul active si intrarea in top 3. Orizont de timp stabilit pentru atingerea acestei tinte este 2009.

„Acum am putea sa ne pensionam, pentru ca ne-am atins obiectivul pe care ni-l stabilisem pentru 2011. Suntem o banca tanara insa si avem in continuare tinte. Ne-am propus sa intram intre primele trei banci din sistemul bancar romanesc. Acum suntem la distanta de 200 milioane in active de locul 3 si credem ca, daca mentinem ritmul actual de dezvoltare si dinamica, putem obtine si pozitia a treia in decursul anului viitor”, a declarat Schreiner.

La finalul primului trimestru al acestui an, activele Volksbank in Romania atingeau nivelul de 4,5 miliarde euro, valoare de doua ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit oficialilor bancii, aceste cifre nu cuprind creditele externalizate, nivelul acestora fiind de aproximativ 1 miliarde euro.

Profitul obtinut de banca pe primele 6 luni ale anului a fost de 17,7 mil. euro, in crestere fata de nivelul de 10,8 mil. euro inregistrat in aceeasi perioada a lui 2007. Pentru sfarsitul anului, seful Volksbank estimeaza un nivel al profitului de 38 mil. euro.

Volumul creditelor acordate de Volksbank s-a dublat in intervalul iunie 2007-iunie 2008, pana la aproape 2,9 miliarde euro, cresterea fata de sfarsitul anului trecut fiind de 32%. „Aceasta crestere s-a bazat pe creditele cu ipoteca. De asemenea, am avut o dezvoltare foarte bune pe segmentul finantarii IMM-urilor”, a aratat seful Volksbank.

Imprumuturile pentru segmentul de retail reprezinta 80% din portofoliul de credite al bancii, restul revenind imprumuturilor destinate companiilor. Din totalul creditelor acordate populatiei, 85% sunt in monede straine, dintre care 60% in euro si 40% in franci elvetieni, iar împrumuturile in moneda nationala cumuleaza 15%. Creditele de nevoi personale negarantate reprezinta circa 5% din portofoliu, 4% credite auto, iar restul revine creditelor imobiliare si celor de nevoi personale cu ipoteca.

Volum depozitelor la Volksbank era la finele lui iunie 2008 de 631 mil. euro, in crestere cu 7-% fata de aceeasi perioada a lui 2007. Banca a deschis in primele 6 luni ale anului 38 de unitati, ajungand la o retea de 263 de sucursale, dintre care 158 proprii si 105 deschise in sistem de franciza. Obiectivul stabilit de conducerea bancii este ajungerea la un numar de 320 de unitati pana la finalul acestui an. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos