Volksbank Romania se vede in top cinci in doi ani

Volksbank Romania se vede in top cinci in doi ani

Volksbank Romania si-a propus o tinta ambitioasa in urmatorii doi ani. Banca, situata in prezent pe locul zece in clasamentul dupa active al bancilor, vrea sa ajunga la finalul acestei perioade pe pozitia a cincea. Presedintele bancii, Gerald Schreiner considera ca pana in septembrie vor recupera o pozitie, urmand ca pana la finalul anului 2007

Volksbank Romania si-a propus o tinta ambitioasa in urmatorii doi ani. Banca, situata in prezent pe locul zece in clasamentul dupa active al bancilor, vrea sa ajunga la finalul acestei perioade pe pozitia a cincea. Presedintele bancii, Gerald Schreiner considera ca pana in septembrie vor recupera o pozitie, urmand ca pana la finalul anului 2007 Volksbank sa ocupe pozitia opt in top. "Tinta noastra este locul noua pentru luna septembrie si locul opt pentru sfarsitul anului. Chiar si locul cinci este posibil, pentru urmatorii doi ani", a declarat Schreiner.

Din iulie banca va acorda imprumuturi conform noilor norme de creditare

Volksbank va acorda credite ‘relaxate’ din primele zile ale lunii iulie, dupa ce ieri banca a primit avizul BNR pe normele proprii de creditare. De relaxare nu vor beneficia decat creditele de nevoi personale garantate cu ipoteca si cele imobiliare. Gradul maxim de indatorare acceptat de Volksbank va fi de 65% pentru un venit net eligibil pe familie de peste 1.250 euro, echivalent lei. Pentru cei cu venituri cuprinse intre 350 si 1.249 euro gradul de indatorare va fi de 55%, iar la un venit de sub 350 de euro de 45%. Cheltuielile minime de subzistenta luate in calcul de banca, sunt de 100 de euro (echivalent in lei) pentru o persoana, la fiecare membru suplimentar al familiei adaugandu-se cheltuieli suplimentare de cate 75 de euro. Presedintele Volksbank a afirmat ca suma de 100 de euro calculata pentru cheltuielile de subzistenta a unei singure persoane nu este suficienta pentru o viata in capitala.

Presedintele bancii considera ca in conditiile noilor norme, familiile cu venituri mici vor accesa mai greu creditele, insa ele nu vor afecta mai mult de 10% dintre clientii Volksbank. "Cei cu venituri scazute vor putea sa-si permita mai greu sa aiba acces la credite, iar cei cu venituri mai ridicate vor putea lua mai multi bani", a declarat Schreiner.

Banca va lua in considerare venituri nete din salarii, pensii, activitati independente asimilate profesiilor liberale, venituri din chirii, indemnizatia de maternitate, contracte de management si administrare, contracte de mandat, de agent, de prestari servicii, drepturi de autor, dividende, venituri obtinute din strainatate si cele obtinute de navigatori.

Herwig Burgstaller, vicepresedinte al Volksbank Romania, considera ca ponderea creditelor cu un avans de 85% nu va depasi 50% din totalul imprumuturilor iar cele cu finantate integral nu vor depasi 5%. "Finantarea integrala reprezinta un produs de nisa, destinat clientilor cu venituri foarte mari. Prin noile produse, vrem sa fim banca prin care clientii nostri desfasoara cea mai mare parte a operatiunilor", a declarat Burgstaller.

Directorul de retail al bancii, Roxana Bolocan a afirmat ca nu vor modifica costurile pentru imprumuturile finantate in proportie de 75%, dobanda anuala efectiva (DAE) ramanand de 7,8%.
Daca finantarea este mai mare de 75% va creste comisionul de risc. Astfel, la o finantare de 85% DAE va creste la 8,7%, iar la daca avansul va fi zero atunci DAE va ajunge la 9,5%. Un credit fara avans va putea fi acordat doar celor care au venituri nete mai mari de 2.250 de euro.

Cosmin Meleaca
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos