Volksbank Romania iese de sub umbrela Volksbank International

Volksbank Romania iese de sub umbrela Volksbank International

Controlul Volkbank Romania a fost transferat de la Volksbank International catre un vehicul special, cu o structura identica a actionariatului. Transferul participatiilor a avut loc pe 21 Octombrie, odata cu înregistrarea noii structuri a actionariatului în Registrul Actionarilor. Transferul a fost aprobat în prealabil de autoritatile de supraveghere din Austria si Romania. “Schimbarea la nivelul

Controlul Volkbank Romania a fost transferat de la Volksbank International catre un vehicul special, cu o structura identica a actionariatului. Transferul participatiilor a avut loc pe 21 Octombrie, odata cu înregistrarea noii structuri a actionariatului în Registrul Actionarilor. Transferul a fost aprobat în prealabil de autoritatile de supraveghere din Austria si Romania.

“Schimbarea la nivelul actionariatului nu afecteaza în niciun fel operatiunile bancii. Volksbank Romania îsi va derula activitatea în aceleasi conditii ca si pana acum”, declara Johann Lurf – Presedinte Volksbank Romania. Actiunile Volkbank Romania, detinute anterior de Volksbank International, au fost transferate catre VBI Beteiligungs GmbH, un vehicul creat special în acest sens.

VBI Beteiligungs GmbH are aceeasi structura a actionariatului ca Volksbank International: Österreichische Volksbanken-Aktiengesellschaft (OVAG) este actionarul majoritar, cu o participatie de 51%, iar bancile cooperative DZ BANK AG / WGZ BANK AG din Germania si Banque Populaire Caisse d’Epargne (BPCE) din Frantia detin cate 24,5 % din VBI Beteiligungs GmbH. Noua structura a actionariatului Volksbank Romania este: VBI Beteiligungs GmbH (99,34%), EM.RO Popolare (0,33%), Banca Popolare di Vicenza (0,33%).

În Septembrie 2011, Sberbank a anuntat semnarea unui acord cu actionarii Volksbank International pentru preluarea a 100% din Volksbank International. Volksbank Romania nu a facut obiectul tranzactiei. În acord cu majoritatea actionarilor, s-a decis ca Volksbank Romania sa fie repozitionata pe piata locala. Volksbank International, entitatea sub care se derulau operatiunile internationale ale grupul financiar OVAG, ajunsese în 2010, la o retea de 547 de unitati bancare operate de filialele din 9 state Central si Est-Europene, cu active totale de 13,7 miliarde de euro.

Volksbank a intrat pe piata din Romania în 2000. În prezent, Volksbank Romania este una din cele mai mari zece banci de pe piata locala, cu active de 4,7 miliarde de euro si o retea de 140 de unitati. Începand din 2010, strategia bancii s-a modificat, iar Volksbank Romania este în curs de repozitionare, ca banca universala, care acorda egala atentie activitatilor de economisire, cat si celor de creditare si se adreseaza atat clientilor companii, cat si clientilor persoane fizice.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos