Volksbank renunta la comisionul de rezerva minima obligatorie

Volksbank renunta la comisionul de rezerva minima obligatorie

Volksbank Romania a decis sa elimine comisionul de rezerva minima obligatorie, pe care il aplica pentru imprumuturi in cazul a aproximativ 14.000 de clienti, a anuntat marti banca. "Incepand cu data de 15 mai, la data de scadenta a fiecaruia dintrecreditele aflate in derulare, care au in structura de costuri si pentru care s-a perceput

Volksbank Romania a decis sa elimine comisionul de rezerva minima obligatorie, pe care il aplica pentru imprumuturi in cazul a aproximativ 14.000 de clienti, a anuntat marti banca. "Incepand cu data de 15 mai, la data de scadenta a fiecaruia dintrecreditele aflate in derulare, care au in structura de costuri si pentru care s-a perceput comision de rezerva minima obligatorie, Volksbank Romania va proceda la eliminarea acestuia", se precizeaza in comunicatul bancii.

Astfel, banca mai informeaza ca, pentru cei peste 14.000 de clienti care au mentionat acest comision in contractele de credit, obligatia lunara de plata va fi diminuata "incepand cu cea de-a doua scadenta ulterioara datei de 15 mai". Acest comision era de 1,85%, aplicat lunar la soldul creditelor in valuta.

Din explicatiile bancii, eliminarea acestui comision este motivata de imbunatatirea conditiilor de piata si scaderea costurilor de refinantare. "Semnalele pozitive inregistrate de piata, precum si evolutia costului de refinantare au permis bancii noastre sa renunte la comisionul cu rezerva minima obligatorie", a spus presedintele Volksbank Romania, Gerald Schreiner.

Conform angajamentelor initiale asumate de banca fata de clienti, acest comision ar fi trebuit sa fie eliminat inca de la finalul lui 2008, insa Volksbank si-a anuntat atunci clientii ca va continua sa-l aplice, motivand prin faptul ca BNR nu a relaxat reglementarilor privind rezervele minime obligatorii (citeste mai mult aici). Intre timp, banca centrala a decis ca, din perioada 24 mai – 23 iunie, sa coboare la zero rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala mai mare de doi ani.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos