Volksbank poate da credite relaxate

Volksbank poate da credite relaxate

Potrivit editiei online a Ziarului Financiar, Volksbank Romania a primit, ieri, avizul Bancii Nationale a Romaniei pentru noile norme de creditare, dupa Alpha Bank si BRD-Groupe Societe Generale. "Am avut negocieri mai lungi cu Banca Nationala a Romaniei. Astazi (marti – n.r.) ni s-a comunicat ca am primit avizul. Purtam discutii cu managementul si vom

Potrivit editiei online a Ziarului Financiar, Volksbank Romania a primit, ieri, avizul Bancii Nationale a Romaniei pentru noile norme de creditare, dupa Alpha Bank si BRD-Groupe Societe Generale. "Am avut negocieri mai lungi cu Banca Nationala a Romaniei. Astazi (marti – n.r.) ni s-a comunicat ca am primit avizul. Purtam discutii cu managementul si vom stabili o data pentru implementarea noilor norme", a declarat, astazi, Roxana Bolocan, director de retail al bancii.

Potrivit normelor proprii, Volkbank va putea sa finanteze pana la 100% din valoare imobilelor in cazul creditelor pentru investitii imobiliare, insa numai in anumite conditii. In mod curent, banca va finanta pana la 85% din valoarea imobilului, iar pentru restul clientul va trebui sa vina cu fonduri proprii.

Volksbank este a treia banca din sistem care primeste avizul BNR pentru normele proprii, dupa Alpha Bank si BRD-SocGen.

Cele doua banci, care au inceput deja sa acorde credite in conformitate cu normele proprii, au constatat ca, in general, clientii cu venituri mici sunt dezavantajati. Aceasta in conditiile in care BNR impune deducerea din venituri a unor cheltuieli minimale de intretinere (cos de subzistenta).

Atat Alpha cat si BRD au agreat o valoare a cosului de subzistenta de 735 de lei pentru o familie de trei membri. Bolocan nu a comentat pentru moment asupra valorii cosului de subzistenta aplicat de Volksbank.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos