Volksbank a intrat in Top 10 si vrea sa urce inca o pozitie pana la sfarsitul anului

Volksbank a intrat in Top 10 si vrea sa urce inca o pozitie pana la sfarsitul anului

Activele Volksbank Romania au crescut cu 28% in primele trei luni ale anului, pana la 1,77 miliarde euro, ceea ce a dus la promovarea pe locul 10 din perspectiva cotei de piata in sistemul bancar romanesc, confirmand asteptarile presedintelui bancii, a informat miercuri banca. Oficialii Volksbank spera ca banca sa urce inca o pozitie si

Activele Volksbank Romania au crescut cu 28% in primele trei luni ale anului, pana la 1,77 miliarde euro, ceea ce a dus la promovarea pe locul 10 din perspectiva cotei de piata in sistemul bancar romanesc, confirmand asteptarile presedintelui bancii, a informat miercuri banca. Oficialii Volksbank spera ca banca sa urce inca o pozitie si sa se claseze pe locul 9 la sfarsitul anului.

Rezultatele confirma asteptarile presedintelui Volksbank Romania, Gerald Schreiner, care a declarat pentru NewsIn la inceputul lunii aprilie ca Volksbank vrea sa urce intre primele zece banci din sistemul bancar romanesc, in clasamentul dupa active, de pe pozitia a 11-a pe care se situa la sfarsitul anului trecut. "Vrem ca in acest an sa intram in primele zece pozitii ale clasamentului bancar dupa active, iar in urmatorii trei ani vrem sa fim printre primele opt banci”, a spus Schreiner. Presedintele Volksbank a adaugat ca se asteapta ca banca sa urce pe locul cinci in urmatorii cinci-zece ani.

Banca spera ca pana la finalul anului sa ajunga la active in valoare de 2,3 miliarde euro. La sfarsitul lui decembrie 2006 Volksbank Romania avea active in valoare de 1,38 miliarde euro. Banca si-a modificat estimarea initiala de active pentru finalul anului 2007, care era de 1,9 miliarde euro.

Banca estimeaza ca va detine, la finalul anului 2007, o cota de 3,25% din piata romaneasca, din perspectiva activelor. La sfarsitul lui 2006 Volksbank controla 2,7% din piata bancara romaneasca. Banca sustine ca in martie, a atins o cota de 3,1%. Anul trecut banca a avut o crestere agresiva a cotei de piata care a urcat fata de 1,46% in decembrie 2005, cand se situa pe locul al 16-lea intre bancile din Romania, pana la 2,7%.

Numarul unitatilor de vanzare a crescut pana la finalul lunii martie la 152 de sucursale si unitati deschise in sistem de franciza.

Banca a acordat pana la finalul lunii martie credite in valoare de 1,02 miliarde euro, in crestere cu 27% fata de decembrie 2006, cand portofoliul de credite era de 802,5 milioane euro. La finalul anului banca estimeaza ca va avea un portofoliu de credite de 1,45 miliarde euro.

Volksbank Romania a obtinut un profit inainte de impozitare de 4,1 milioane euro in primele trei luni ale anului 2007, pe fondul unei cresteri a portofoliului de credite cu 27% in acelasi interval si estimeaza o crestere a profit brut in acest an cu 61% fata de 2006. Banca se asteapta ca pana la sfarsitul anului profitul brut sa creasca la 22,11 milioane euro.

Volksbank Romania a incheiat anul 2006 cu un profit operational de 13,7 milioane euro, de patru ori mai mare decat in anul anterior, pe fondul cresterii volumului activelor, al creditelor acordate si al depozitelor atrase de la clienti de mai mult de doua ori.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos