Volksbank a depasit CEC si a urcat pe 9 in topul bancilor

Volksbank a depasit CEC si a urcat pe 9 in topul bancilor

Volksbank Romania si-a propus o tinta ambitioasa in urmatorii 3 ani, tintind locul cinci in topul celor mai bune banci din Romania. Optimismul bancii este generat de cresterile semnificative ale activelor si  profitului sau. Banca se situeaza in prezent pe locul noua in clasamentul dupa active al bancilor, cu o cota de piata de 4%,

Volksbank Romania si-a propus o tinta ambitioasa in urmatorii 3 ani, tintind locul cinci in topul celor mai bune banci din Romania. Optimismul bancii este generat de cresterile semnificative ale activelor si  profitului sau. Banca se situeaza in prezent pe locul noua in clasamentul dupa active al bancilor, cu o cota de piata de 4%, reusind sa depaseasca CEC-ul. Cea mai veche banca din Romania avea la sfarsitul anului trecut o cota de piata de 4,1%. La  aceeasi data, austriecii detineau 2,7% din piata si active de 1,3 miliarde euro. In prima jumatate a lui 2007, Volksbank a reusit sa intre in top 10, vizand locul 8 pe piata pana la finalul anului. In aceasta zona se situau la sfarsitul anului trecut Alpha Bank si ING Bank, ambele cu o cota de 4,2%.

“Estimam ca in prezent avem o cota de piata de 4%. In trei, cel mult patru ani, vom ocupa pozitia a cincea in randul celor mai bune banci de pe piata romaneasca. In prezent ocupam pozitia a noua, iar pana la finele anului curent banca vrea sa ajunga pe pozitia a opta”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa presedintele Volksbank, Gerald Schreiner. El a mai subliniat ca activele Volksbank au crescut cu 166 % in perioada septembrie 2006 –  septembrie 2007, ajungand la o valoare de 2,7 miliarde euro. Pentru sfarsitul anului curent se estimeaza o crestre a volumului acestora pana la 2,97 miliarde euro.

Schreiner a precizat ca banca a inregistrat in primele noua luni ale anului curent un profit brut de 16,2 milioane euro, in crestere cu 62% fata de aceeasi perioda a anului 2006, cand acesta era de 10 milioane euro. La sfarsitul anului curent oficialii bancii estimeata ca profitul brut va urca la 23,1 milioane euro, fata de 13.7 milioane euro in 2006. 

Porivit presedintelui Volksbank, soldul creditelor la sfarsitul primelor 9 luni ale anului a fost de 1,79 miliarde euro, cu 187% peste rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a lui 2006. Din totalul de credite acordate persoanelor fizice, 75% constituie credite cu ipoteca, incluzand si creditele de refinantare. Cota de piata a Volksbank pe segmentul creditelor ipotecare este de 12-15 %. Pentru finele anului curent se estimeaza o crestere a volumului creditelor cu peste 7%, atingand suma de 1,92 miliarde euro.

Presedintele Volksabanc sustine ca pana la sfarsitul anului 2007 banca ar putea acumula un volum al depozitelor in valoare de 500 milioane lei. In luna septembrie curent banca avea in portofoliul depozite in valoare de 452 milioane euro, aproape dublu fata de aceiasi perioada a  anului 2006, cand acestea constituiau 230 milioane euro.

Totdata, Schreiner a mai mentionat ca  numarul unitatilor ale Volksbank a ajuns la 198, dintre care 123 de unitati proprii si 75 de francize, in crestere cu aproape 70 fata de anul trecut. Pana la finele anului curent oficialul Volksabank spune ca reteaua bancii se va extinde la 135 de unitati proprii si 90 de francize.

Ludmila Tcacenco

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos