Vladescu: CEC nu poate fi vanduta pe nimic…motiunea a cazut!

Ministrul Finantelor,  Sebastian Vladescu, a raspuns, miercuri, initiatorilor motiunii "Opriti privatizarea CEC", precizand ca aceasta banca trebuie privatizata pentru cresterea rentabilitatii ei si ca CEC nu va fi vanduta pe nimic, catalogand demersul PSD si PRM ca populist si demagogic. Intre timp, motiunea initiata de PSD si PRM, a fost respinsa de Senat. Moţiunea a

Ministrul Finantelor,  Sebastian Vladescu, a raspuns, miercuri, initiatorilor motiunii "Opriti privatizarea CEC", precizand ca aceasta banca trebuie privatizata pentru cresterea rentabilitatii ei si ca CEC nu va fi vanduta pe nimic, catalogand demersul PSD si PRM ca populist si demagogic. Intre timp, motiunea initiata de PSD si PRM, a fost respinsa de Senat. Moţiunea a intrunit cu 50 de voturi "impotriva", 37 de voturi "pentru" si nici o abtinere.

Vladescu a afirmat, de la tribuna Senatului, ca motiunea simpla "Opriti privatizarea CEC", initiata de PSD si PRM, reprezinta un "demers de imagine, care prefera populismul si demagogia in locul argumentelor si al dezbaterilor argumentate".
El a tinut sa arate ca "o banca de calibrul CEC nu va fi vanduta pe nimic" si ca privatizarea CEC se va face doar in conditiile in care cumparatorul va avea un capital de cel putin 1,5 miliarde de euro si va oferi o suma apropiata de valoarea reala a Casei de Economii si Consemnatiuni.

Ministrul a aratat ca Palatul CEC va ramane in propietatea statului, iar in contractul de vanzare a Casei de Economii si Consemnatiuni vor fi incluse si o serie de clauze, precum pastrarea numelui si a unui numar minim de filiale, sau obligativitatea initierii unor proiecte la nivel rural.

Vladescu a mai spus ca privatizarea CEC reprezinta o masura de crestere a rentabilitatii acestei institutii si de dezvlotare a sistemului bancar romanesc.
"in acest moment, romantismul etatist dupa ultima banca de stat nu ne poate impiedica sa visam ca romanii se pot dezvolta si altfel decat in umbra afacerilor dominate de stat", a adaugat ministrul Finantelor.

Potrivit lui Vladescu, privatizarea CEC se impune in conditiile unei concurente din ce in ce mai reale si mai agresive in sistemul bancar romanesc, pe fondul preluarii BCR de catre Erste Bank si al fuziunii dintre HVB Bank si Banca tiriac.

 

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos