Visa dezvolta cardul cu display si parola dinamica

Visa dezvolta cardul cu display si parola dinamica

Visa intentioneaza sa introduca cardul cu parola dinamica. Aceasta tehnologie este în curs de dezvoltare si va adauga inca un nivel de protectie a datelor pentru consumatorii care fac cumparaturi online. Visa colaboreaza pentru dezvoltarea acestei solutii cu Innovative Card Technologies si nCryptone. Aceasta tehnologie inovatoarea permite  cardurilor Visa sa genereze si sa afiseze pe

Visa intentioneaza sa introduca cardul cu parola dinamica. Aceasta tehnologie este în curs de dezvoltare si va adauga inca un nivel de protectie a datelor pentru consumatorii care fac cumparaturi online. Visa colaboreaza pentru dezvoltarea acestei solutii cu Innovative Card Technologies si nCryptone. Aceasta tehnologie inovatoarea permite  cardurilor Visa sa genereze si sa afiseze pe un display de pe card o parola dinamica de unica folosinta. – 

Noua tehnologie sporeste securitatea   pentru utilizatorii de carduri, atunci cand fac cumparaturi sau tranzactii on-line. Cardul va fi  testat in acest an pe anumite piete din lume selectionate de Visa.

Conceptul este similar cu tehnologia de securizarea a laptopurilor sau alte unitati în retea prin cititoare sau chei de acces. Insa nu este nevoie de un dispozitiv special de autentifiare, tehnologia fiind integrata in card. Aceasta solutie este mai convenabila pentru posesorii de carduri si mai ieftina pentru bancile emitente.

Practic, in timpul unei verificari on-line pentru o tranzactie sau la logarea pentru Internet-bankig, posesorul de card va apasa pe un buton de pe card. Cardul ii va afisa pe display un numar, codul unic, pe care utilizatorul trebuie sa il introduca pentru autentificare. Astfel demonstreaza prezenta cardului si poate finaliza tranzactia.

Pentru o securizare sporita a operatiunilor on-line, sistemul de parole dinamice pentru card poate fi folosit impreuna cu alte masuri de securitate, precum programul "Verified by Visa" sau parole personale. In acest caz, cardul permite autentificarea dubla prin validarea unei informatii pe care posesorul o cunoaste (o parola) precum si a cardului.

Sistemul "Verified by Visa" presupune inregistrarea fiecarui detinator de card prin atribuirea unui cod (parola) de autorizare a fiecarei tranzactii on-line, diferita de codul PIN al cardului si care este aleasa de proprietarul cardului. Aceasta parola va fi ceruta cumparatorilor on-line pe site-urile care utilizeaza sistemul "Verified by Visa", in momentul in care plaseaza o comanda. Programul "Verified by Visa" a fost implementat in Romania inca din 2004, si este acceptat de precum BRD, BCR, Raiffeisen Bank si Banca Tiriac.

Utilizarea programului "Verified by Visa" a sustinut cresterea tranzactiilor on-line in Romania. Potrivit unei statistici pe 2004, detinatorii de carduri Visa din România au cheltuit in acest an 4,6 milioane USD pentru a cumpara bunuri si servicii prin Internet, în magazinele virtuale din România si din strainatate, valoarea medie a unei tranzactii fiind de 135 USD. Aceste cifre reprezinta o crestere substantiala fata de datele corespunzatoare anului 2003, numarul si valoarea tranzactiilor pe Internet prin intermediul cardurilor Visa crescând cu 193%, respectiv 226%.

Dezvoltarea cardurilor cu parola dinamica si display va permite multiple utilizari, precum  afisarea soldului contului la cardurile pre-paid, afisarea punctelor de loialitate adunate, in timp ce cardurile de debit vor putea afisa ultimele tranzactii efectuate.

Importanta securizarii operatiunilor on-line este aratata de rezultatele unui sondaj  dat astazi publicitatii de catre Visa International, in cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos. Potrivit acestuia, furtul sau pierderea informatiilor personale sau financiare reprezinta principalul motiv îngrijorare pentru consumatorii din întreaga lume (64%), mai important decat pierderea locului de munca (57%) sau imbolnavirea (55%). Cercetarile arata ca  progresele tehnologice utilizate pentru  autentificarea detinatorilor de card ar face 57% dintre consumatori sa se simta mult mai încrezatori în nivelul de protejare a datelor lor personale.

Christopher Rodrigues, CEO, Visa International, a prezentat in cadrul Forumului tehnologia ce genereaza parole dinamice pe un card Visa, subliniind deciza Visa pentru a proteja datele.

Reproducerea neautorizata a textelor de pe acest site este interzisa.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos