Viitorul copilului tau poate fi mai roz cu Kid Cont, Atustart, Initial sau Junior

Viitorul copilului tau poate fi mai roz cu Kid Cont, Atustart, Initial sau Junior

Inca de mici, copiii pot avea o relatie cu banca, care le poate fi partener inca de la inceputul vietii. Bancile au inceput sa mizeze pe acest fapt, lansand produse dedicate. – Poate fi vorba de virarerea intr-un cont bancar a alocatiei acordate de stat sau contituirea unui depozit special pentru acumulare/economisire. BankigNews a aratat

Inca de mici, copiii pot avea o relatie cu banca, care le poate fi partener inca de la inceputul vietii. Bancile au inceput sa mizeze pe acest fapt, lansand produse dedicate. –

Poate fi vorba de virarerea intr-un cont bancar a alocatiei acordate de stat sau contituirea unui depozit special pentru acumulare/economisire. BankigNews a aratat intr-un material recent ca romanii nu se prea inghesuie, inca, sa economiseasca. Poate, totusi acest material le va schimba opinia, macar celor care au ca singura avere copiii. Asta… in speranta ca mai taziu urmasii lor vor avea un alt viitor, mai “luminos” din punct de vedere financiar. Daca ai de gand sa-i faci copilului tau un depozit, bancile la care gasesti produse speciale sunt BCR, BRD, Banca Tiriac si Banca Transilvania.

Traian Traicu, purtator de cuvant la BRD: "Copiii si tinerii invata sa economiseasca, devin treptat autonomi si au libertatea de a decide cum este mai bine sa-si administreze banii. Majoritatea operatiunilor aferente conturilor de economii pentru minori sunt gratuite: nu se percep comisioane pentru deschiderea de cont, depunerile de numerar, incasari intra si interbancare".

BCR Initial

"Initial" de la BCR  este un cont curent/depozit la termen pentru minori, sub 18 ani. Dupa varsta de 14 ani, minorii pot avea acces la cont. Acestia pot face depuneri in cont doar daca nu se depaseste nivelul sumei garantate de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistem Bancar.

Pentru copii de pana la 14 ani, banca permite efectuarea de operatiuni numai de catre repezentantii legali. Contul curent cat si depozitul  la termen se pot constitui in lei sau valuta; banca nu percepe comision la deschiderea contului. Produsul detine termene multiple pentru constitiure: in lei: 1, 3, 6, 9, 12, 18 luni iar  in valuta: 3, 6, 12, 18 luni.

Suma minima pentru constituirea de conturi curente este zero, iar pentru depozite pe diferite termene este de 100 lei respectiv de 500 dolari/euro. Pentru depozitele la termen in lei, dobanda este variabila – dobanda pentru depozitul la 12 luni este de 7%; la euro este de 3,50% iar la dolari – 3,75% (fixa).

Avantajele contului/depozitului Initial:
– dobanda atractiva;
– suma garantata de catre Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, maximum 15.000 euro, echivalent lei;
– se pot retrage sume din cont doar cu acordul ambilor parinti, in cazul unui minor;
– pot depune bani de catre mai multi imputerniciti;
– nu se percepe comision la deschiderea de cont;
– dupa varsta de 14 ani, depunerea se face fara acordul parintilor.

BRD Atustart

"Atustart" de la BRD este un cont special creat pentru copii, valabil din prima zi de viata si pana la varsta de 14 ani. Acest cont de economii se poate deschide pe numele titularului. Contul oferit de BRD se poate deschide atat in lei cat si valuta, iar ca premiu, banca iti ofera la deschiderea contului 200.000 lei sau 5 euro/dolari.

In acest tip de cont poti face oricand depuneri, retrageri de numerar sau incasari,  fara a fi conditionat de respectarea unor termene prestabilite sau afectarea dobanzii. Soldul minim disponibil in cont nu poate fi mai mic de 3.000.000 lei iar contul nu poate depasi plafonul maxim de 40.000.000 lei, respectiv 1.000 euro.

Majoritatea operatiunilor sunt gratuite: nu se percep comisioane pentru deschiderea de cont, depunerile de numerar, incasari intra si interbancare. Banii depusi in cont sunt garantati 100% de catre Fondul de Garantare a Depozitelor. Dobanda la lei oferita de BRD in  acest moment este de 5,75% (capitalizata anual); pentru depozitele constituite in valuta, dobanda se capitalizeaza la 3 luni si este de 3,25% pentru euro si 2,25% la dolari.

Dupa ce copilul implineste 14 ani, se poate opta pentru un alt tip de cont: Atusprint – destinat adolescentilor intre 14 si 18 ani. Contul se poate constitui cu acordul parintilor; poate fi lei, euro sau dolari. Ca si oferta, acesta functioneaza identic cu Atustart, cu o singura modificare: plafonul maxim  este dublu, respectiv  80 milioane lei, sau 2.000  de
euro. Dobanda este acesasi ca si la Atusprint.

Avantajele contului Atusprint/Atustart
– garantarea sumelor depuse in proportie de 100% de catre Fondul de Garantare a Depozitelor;
– banca ofera un cadou pentru deschiderea contului – 200.000 lei sau 5 euro;
– contul poate fi alimentat oricand, fara a depasi plafonul maxim;
– se pot retrage sume din cont oricand, cu conditia de a respecta suma minima disponibila in cont (3.000.000 lei).

Banca Tiriac Junior

Contul "Junior" de la Banca Tiriac este un cont de economii deschis de catre parinte sau un tutore pe numele copilului cu varsta de pana la 14 ani. Cotul poate fi constituit in lei, euro sau dolari. Banii disponibili in cont pot fi retrasi oricand, dar numai de catre parinte.

In cazul in care copilul a implinit 18 ani, acesta poate intra in posesia banilor economisiti. Contul poate fi activat daca se depune suma minima de deschidere in valoare 300 RON, respectiv 100 de euro sau dolari. Banca cere o depunere minima lunara de 5  euro (echivalentul in lei sau dolari). Banca Tiriac acorda cadouri drept bonusuri copiilor in varsta de pana la 14 ani, la fiecare aniversare. O alta facilitate este deschiderea unui cont Curent si posibilitatea de a avea un card de debit, fara costuri suplimentare.

Avantajele contului Junior:
– transferuri lunare automate;
– cadouri de ziua lor pentru copii de pana la 14 ani;
– card de debit ce poate fi oferit cand copilul implineste 14 ani;
– transferuri lunare automate din Contul Central sau Contul Curent.

Banca Transilvania Kid Cont

Kid Cont de la Banca Transilvania este un depozit bancar cu acumulare si capitalizare anuala a dobanzii. Cu ajutorul acestui depozit se pot depune bani pana la varsta majoratului. Banca va pune la dispozitie toate tipurile de monede pentru economisire: lei, euro sau dolari.

Suma minima  ce trebuie depusa la activarea contului este de 300 RON, respectiv 100 dolari sau euro, apoi poti depune oricand si oricat. Banii pot fi depusi de catre titlarul contului sau de alte persoane desemnate. Dobanda practicata de banca in acest moment este de – 7%/an pentru lei, de 4.00%/an pentru depozitele in dolari, respectiv de 4.25%/an pentru cele in euro.

Avantajele contului Kid Cont:
– dobanda practicata de banca in acest moment este una avantajosa;
– incepand cu a treia aniversare a contului, banca ofera dobanzi suplimentare, sporind astfel suma disponibila in cont;
– dupa varsta de 15 ani, poti beneficia de cardul de debit Visa Electron euro<26, destinat tinerilor;
– banca nu percepe comision pentru depunere si nici la constituirea depozitului.

Reproducerea neautorizata a textelor de pe acest site este interzisa.

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos