Vara asta se poarta cardul de vacanta

Vara asta se poarta cardul de vacanta

Odata cu reintrarea in drepturi a verii am inceput sa ne gandim la vacanta. Intrebarea „Unde mergem?” s-a reintors in actualitate. Acum ca tot am intrat in Uniunea Europeana parca am vrea sa le facem o vizita vecinilor. Insa un concediu in strainatate e un pic mai scump si banii parca nu sunt de ajuns.

Odata cu reintrarea in drepturi a verii am inceput sa ne gandim la vacanta. Intrebarea „Unde mergem?” s-a reintors in actualitate. Acum ca tot am intrat in Uniunea Europeana parca am vrea sa le facem o vizita vecinilor. Insa un concediu in strainatate e un pic mai scump si banii parca nu sunt de ajuns. Asa ca  incepem sa ne gandim la solutii de creditare.

Solutia fireasca ar fi contractarea unui credit pentru vacanta. Din pacate, spre deosebire de tarile europene unde creditele de vacanta sunt la mare cautare, in Romania bancile nu mai mizeaza pe un astfel de produs de creditare, cea mai mare parte a lor renuntand la el. Un exemplu ar fi BCR care l-a retras din portofoliu chiar inainte de inceperea sezonului estival deoarece s-a constatat o cerere foarte scazuta pentru aceste credite. In momentul de fata, doar 3 banci mai acorda astfel de imprumuturi. Cei care inca ofera credite pentru finantarea vacantei sunt Alpha Bank, Banca Transilvania si Romexterra.

Disparitia creditelor de vacanta de pe piata se datoreaza faptului ca imprumuturile de nevoi le inlocuiesc cu succes. Din punct de vedere al costurilor, creditele pentru nevoi personale au devenit mai avantajoase si, in plus, ofera libertatea de a le folosi in orice scop. Nu esti obligat sa prezinti documente justificative privind destinatia creditului, cum ar fi rezervarea la o agentie de turism sau factura proforma pentru cazare si transport. Multi prefera sa lucreze cu bani cash, deoarece pe langa plata sejurului doresc sa dispuna si de o suma suplimentara pentru cheltuieli curente. In cazul unui credit de vacanta banca vireaza banii din contul clientului direct in contul agentiei de turism.

Creditele de vacanta au insa si avantaje. Daca alegi creditul pentru vacanta de la Alpha Bank – Alpha Journey – poti beneficia de o perioada de gratie de 1 luna. Practic in acest timp il folosesti gratis: nu platesti rata lunara iar dobanda nu este calculata pentru aceasta perioada. Astfel ca rambursarea creditului va inceape doar la intoarcerea ta din calatorie. Poti imprumuta pana la 5.000 de euro sau echivaletul in lei ori dolari, iar creditul poate fi rambursat in maxim 36 de luni. Va trebui sa prezinti factura proforma sau confirmarea rezervarii excursiei

Chiar daca Banca Transilvania iti poate finanta vacanta cu un credit turistic, ea mizeaza pe cardurile de credit. In aceasta perioada banca deruleaza o campanie dedicata cardului de credit MasterCard Forte. Cei care achizitioneaza acest card in perioada 2 mai – 14 iulie 2007 nu vor plati dobanda pana in octombrie. La aceasta promotie pot participa si cei care deja poseda acest card. In plus, prin tragere la sorti se pot castiga 2 excursii, fiecare in valoare de 2.000 de euro (un premiu se va acorda celor care au achizitionat cardul in perioada promotiei, iar celalalt pentru cei ce detin deja acest card). Conditia necesara pentru a intra in promotie este ca pana la 31 iulie sa se efectueze o tranzactie de minim 10 lei. Limita maxima a creditului acordat este de 5.000 de euro in echivalent lei, dar nu mai mult de 3 venituri lunare nete cu caracter permanent.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos