Vanzarea CEC, finalizata cel tarziu in ianuarie

Vanzarea CEC, finalizata cel tarziu in ianuarie

Pentru OTP Bank sau National Bank of Greece, Craciunul s-ar putea sa aduca cadoul dorit: Casa de Economii si Consemnatiuni. Potrivit prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, vanzarea ultimei banci romanesti cu capital majoritar de stat s-ar putea finaliza in aceasta luna sau cel tarziu in ianuarie 2007. "Rezultatele finale ale procesului de privatizare a CEC vor

Pentru OTP Bank sau National Bank of Greece, Craciunul s-ar putea sa aduca cadoul dorit: Casa de Economii si Consemnatiuni. Potrivit prim-viceguvernatorului BNR, Florin Georgescu, vanzarea ultimei banci romanesti cu capital majoritar de stat s-ar putea finaliza in aceasta luna sau cel tarziu in ianuarie 2007. "Rezultatele finale ale procesului de privatizare a CEC vor fi anuntate la finele lunii decembrie sau in ianuarie", citat de Reuters si preluat de zf.ro.

Pana la vanzarea bancii insa mai trebuie trecute cateva hopuri. In primul rand, Guvernul trebuie sa avizeze forma finala a contractului de privatizare, sa o adopte si sa o remita celor doi competitori.
Ultimile informatii arata ca, pentru a fi aprobat, contractul mai trebuie sa primeasca avizul din partea Ministerului Justitiei. Dupa finalizarea acestor proceduri, cei doi competitori au la dispozitie 8 zile pentru a depune ofertele finale imbunatatite, pe care statul le va analiza si va decide viitorul proprietar. In aceste conditii, orice amanare a avizarii contractului din partea executivului impinge data vanzarii catre anul viitor.

Asta daca CEC-ul va fi vindut. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, preciza in urma cu cateva zile ca privatizarea bancii se va opri daca pretul nu va fi suficient de ridicat. Ministrul a explicat ca nu exista nici un favorit in cursa pentru CEC, pretul fiind singurul criteriu de departajare in aceasta etapa finala.

Pozitiile anterioare adoptate de reprezentantii celor doi finalisti par insa a indica, la nivel declarativ cel putin, un posibil castigator: NBG. Oficialii OTP Bank declarau ca banca pe care o reprezinta nu poate oferi un pret pe placul statului roman, pronuntandu-se pentru o suma „realista”. Laszlo Wolf, directorul adjunct al OTP, a precizat ca exista o diferenta semnificativa intre oferta OTP si pretul dorit de statul roman, fara a oferi insa detalii despre ce sume este vorba. Acesta a adaugat insa ca si grecii de la NBG vor avea probleme la negocieri, tinand cont de pretentiile guvernului roman.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos