Unul din cinci credite ipotecare vor fi vandute prin intermediari

Unul din cinci credite ipotecare vor fi vandute prin intermediari

Companiile de brokeraj de pe piata romaneasca vor detine, in circa cinci ani, circa 20% din piata creditului ipotecar din Romania, potrivit estimarilor reprezentantilor fondului de investitii Oresa Ventures. “In cinci ani, Romania va atinge nivelul de dezvoltare al Poloniei si Ungariei, acolo unde companiile de brokeraj detin 20 la suta din piata, daca vorbim

Companiile de brokeraj de pe piata romaneasca vor detine, in circa cinci ani, circa 20% din piata creditului ipotecar din Romania, potrivit estimarilor reprezentantilor fondului de investitii Oresa Ventures. “In cinci ani, Romania va atinge nivelul de dezvoltare al Poloniei si Ungariei, acolo unde companiile de brokeraj detin 20 la suta din piata, daca vorbim de creditul ipotecar’, a spus  Laurentiu Ispir, investment officer al Oresa Ventures. “Ne asteptam ca aceasta crestere sa vina din doua directii. Odata din cresterea propriu-zisa a pietei creditelor ipotecare si a celor de consum si, in acelasi timp, din cresterea procentului de credite ce vor fi intermediate de brokeri", a explicat directorul de investitii al Oresa Ventures, Cornel Marian.

Ispir ia ca exemplu Polonia, care in urma cu patru ani, avea doar doua companii de brokeraj ce activau pe acest segment iar acum cele doua companii au  un nivel al intermedierii de peste doua miliarde euro.

“Romania este o piata in crestere, in special pe acest segment, iar rolul companiilor de brokeraj va deveni din ce in ce mai important, chiar daca acum cota de piata pe acest segment este destul de redusa’, a explicat Laurentiu Ispir.
        
Tinand cont de evolutia pietei, fondul suedez Ores Ventures a achizitionat un pachet semnificativ din compania Gemini Capital Consult, lider pe piata romaneasca a serviciilor de consultanta bancara, cu peste 45.000 de clienti si peste 145 milioane de euro intermediate pana in prezent.
           
“Companiile de brokeraj pot, chiar mai bine decat bancile, sa ofere servicii care sa se plieze pe dorintele clientilor, si de aceea este un segment care va creste si in viitor’, a explicat presedintele executiv Gemini Capital Consult, Anca Bidian.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos