Unii actionari ai Bancii Transilvania cer alegerea CA prin vot cumulativ

Unii actionari ai Bancii Transilvania cer alegerea CA prin vot cumulativ

Un grup de actionari minoritari ai Bancii Transilvania (TLV) a introdus pe ordinea de zi a adunarii generale din 28 aprilie solicitarea de alegere a membrilor Consiliului de Administratie (CA) prin metoda votului cumulativ. Cererea a fost inclusa intr-o completare a convocatorului AGA transmisa, marti, de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucuresti (BVB). In AGA

Un grup de actionari minoritari ai Bancii Transilvania (TLV) a introdus pe ordinea de zi a adunarii generale din 28 aprilie solicitarea de alegere a membrilor Consiliului de Administratie (CA) prin metoda votului cumulativ. Cererea a fost inclusa intr-o completare a convocatorului AGA transmisa, marti, de Banca Transilvania Bursei de Valori Bucuresti (BVB). In AGA de la finele lunii actionarii isi vor alege CA, care este format din 7 membri, intrucat mandatul actualilor adminstratori expira in acest an. Mandatul viitorilor administratori va fi de 4 ani, respectiv in perioada 2010 – 2014, potrivit Mediafax.

Cinci actuali administratori ai bancii si alte cinci persoane, inclusiv un fost director financiar al General Electric/GE Capital Paris, si-au depus candidatura pentru un loc de membru in CA al institutiei de credit. Dintre actualii administratori, si-au depus candidatura atat presedintele consiliului, Horia Ciorcila, cat si directorul general al bancii, Robert Rekkers. Roberto Marzanati, care a reprezentat BERD in Consiliul de Administratie, va candida independent, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare urmand sa fie reprezentata de un fost director financiar al General Electric/GE Capital Paris, Peter Franklin. Cel din urma a fost director financiar in mai multe divizii financiare din Europa ale General Electric intre 1992 si 2009.

Din actualul CA mai candideaza Constantin Jeican, fondator al bancii, si Gabriela Grigore, reprezentantul SIF Banat-Crisana (SIF1). Totodata, si-au mai depus candidaturile Costel Ceocea, presedintele CA al SIF Moldova (SIF2), Carmen Retegan, directorul general al Verida Credit IFN, Radu Danut Palagheanu, un alt fondator al BT, si un medic, Corneliu Diaconescu. Retegan este directorul general al Verida Credit, companie controlata in proportie de 99,99% de Ipocredit Holding Olanda, care a fost infiintata de Old Lane, un fond de investitii al grupului financiar american Citi. Palagheanu a fost membru in CA al bancii in perioada 1994 – 1995. Din actualul CA nu va mai candida Claudiu Silaghi, iar Ionut Patrahau si-a depus demisia la 24 martie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos