UniCredit vrea sa preia participatiile minoritare la Bank Austria Creditanstalt pentru 954 mil. euro

UniCredit vrea sa preia participatiile minoritare la Bank Austria Creditanstalt pentru 954 mil. euro

Grupul italian UniCredit ar putea prelua controlul asupra participatiilor minoritare la Bank Austria Creditanstalt, care reprezintă 3,7% din capitalul total, oferind actionarilor plăti compensatorii cu o valoare totală de 954 milioane de euro, a anuntat, luni, banca austriacă, citată de Reuters. Pretul propus pentru o actiune Bank Austria Creditanstalt, respectiv 129,4 euro, este cu 8%

Grupul italian UniCredit ar putea prelua controlul asupra participatiilor minoritare la Bank Austria Creditanstalt, care reprezintă 3,7% din capitalul total, oferind actionarilor plăti compensatorii cu o valoare totală de 954 milioane de euro, a anuntat, luni, banca austriacă, citată de Reuters.

Pretul propus pentru o actiune Bank Austria Creditanstalt, respectiv 129,4 euro, este cu 8% mai mic decat cotatia titlurilor băncii austriece la finele sedintei bursiere de vineri. Cele două institutii financiare au convenit asupra pretului in baza evaluării efectuate de firma de audit Deloitte&Touche. Un auditor independent numit de justitie va stabili dacă acest nivel este adecvat pană la finele săptămanii, a anuntat Bank Austria.

Actionarii băncii austriece vor vota planul de vanzare a participatiilor minoritare către UniCredit la reuniunea generală anuală, care va avea loc pe 3 mai. UniCredit si-a anuntat, in luna ianuarie, intentia de a indepărta investitorii minoritari din actionariatul Bank Austria Creditanstalt.

Mai multe fonduri de hedging, inclusiv Polygon Investment Partners si Skagen Funds, care detin actiuni Bank Austria Creditanstalt, au acuzat public UniCredit că a intervenit pentru minimizarea valorii de piată a băncii austriece inainte de a demara operatiunea de cumpărare a participatiilor minoritare. UniCredit si Bank Austria au respins acuzatiile.

Grupul italian a preluat un pachet majoritar de actiuni la Bank Austria Creditanstalt de pe piata de capital in anul 2005.

Bank Austria Creditanstalt a devenit, luna aceasta, actionarul majoritar al UniCredit Romania, după ce grupul italian a finalizat transferul actiunilor detinute la mai multe institutii de credit din Europa Centrală si de Est.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos