UniCredit va infiinta cea mai mare banca din Bulgaria, prin fuziunea filialelor sale

UniCredit va infiinta cea mai mare banca din Bulgaria, prin fuziunea filialelor sale

Institutiile financiare Unicredito si Bank Austria Creditanstalt, ambele parte a grupului UniCredit, vor reuni, la finele lunii, cele trei banci pe care le controleaza in Bulgaria intr-o singura entitate, infiintand astfel cel mai mare grup bancar de pe piata locala, transmite Reuters. Cele doua banci au anuntat ca vor finaliza fuziunea legala intre divizia locala

Institutiile financiare Unicredito si Bank Austria Creditanstalt, ambele parte a grupului UniCredit, vor reuni, la finele lunii, cele trei banci pe care le controleaza in Bulgaria intr-o singura entitate, infiintand astfel cel mai mare grup bancar de pe piata locala, transmite Reuters. Cele doua banci au anuntat ca vor finaliza fuziunea legala intre divizia locala a Unicredito, Bulbank, si unitatile Bank Austria, HVB Bank Biochim si Hebros, pe 27 aprilie. Din punct de vedere operational, procesul de consolidare va fi incheiat la finele lunii iunie.
&nbspPregatirile pentru realizarea fuziunii au inceput in luna februarie a anului trecut, dupa ce Unicredito a preluat grupul german HVB, care controleaza Bank Austria Creditanstalt. Noua banca, Unicredit Bulbank, a primit deja toate aprobarile solicitate prin lege.
&nbspValoarea activelor grupului rezultat in urma fuziunii se va situa in jurul nivelului de opt miliarde de leva (5,46 miliarde de dolari), asigurandu-i o cota de piata de 25%, a spus Levon Hampartzoumian, directorul general al Bulbank si viitorul director general al noii institutii de credit.

Printr-o retea de 300 de sucursale, banca va deservi 1,1 milioane de clienti, intr-o tara cu 7,8 milioane de locuitori, concentrandu-se asupra operatiunilor de retail si corporate banking.

In prezent, cea mai mare banca din Bulgaria, cu active cumulate de 6,6 miliarde de leva la finele anului 2006, este DSK, divizie a grupului ungar OTP.
&nbspBulbank este in prezent a treia mare banca bulgara, iar HVB Bank Biochim si Hebros ocupa locul al cincilea si, respectiv, al cincisprezecelea, in ierarhia celor mai importante institutii financiare locale.

Cele trei banci si-au reunit diviziile de leasing in luna februarie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos