UniCredit: Unele banci mici ar putea pleca de pe piata romaneasca

UniCredit: Unele banci mici ar putea pleca de pe piata romaneasca

Volumul actual de business din Romania este prea mic pentru a sustine activitatea tuturor bancilor prezente pe piata, sustine Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank. Acesta nu exclude faptul ca anumite banci mici, care nu sunt specializate, sa se indrepte catre alte piete din regiune. ,,Ma astept in primul rand sa existe o

Volumul actual de business din Romania este prea mic pentru a sustine activitatea tuturor bancilor prezente pe piata, sustine Rasvan Radu, presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank. Acesta nu exclude faptul ca anumite banci mici, care nu sunt specializate, sa se indrepte catre alte piete din regiune.

,,Ma astept in primul rand sa existe o mai mare specializare. Pentru ca acum toate fac de toate. Orice banca, indiferent de marime, este banca universala, ceea ce este destul de dificil de suportat intr-o piata mica. In al doilea rand, da, ma astept ca anumite institutii sa considere ca sunt prea mici pentru aceasta piata si sa se concentreze catre regiuni unde au o prezenta mai importanta. Pentru ca nu au masa critica. Toti sperau sa poata crea masa critica atunci cand economia crestea, dar acum, cand economia este plafonata, nu poti crea masa critica", considera Rasvan Radu.

Totodata, el considera ca profitabilitatea sistemului bancar va continua sa scada in acest an din cauza costurilor de functionare din ce in ce mai ridicate.

,,Ma astept ca profitabilitatea in sistemul bancar sa scada. Exista costuri de reglementare care sunt din ce in ce mai mari, exista riscuri care sunt in continuare ridicate in Romania fata de toate tarile din regiune si exista o cerere redusa", a afirmat Radu.

El a aratat ca, fata de anul trecut, cand sistemul bancar a inregistrat pierdere din cauza cheltuielilor cu provizioanele, in acest an presiunea va fi pe reducerea costurilor de functionare.

In opinia lui Rasvan Radu, solutia consta in renegocierea contractelor, plafonarea cresterii salariilor si o analiza privind profitabilitatea unitatilor bancare.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos