Unicredit Tiriac vrea sa creeze o asociatie de factoring

Divizia de factoring a Unicredit Tiriac Bank vrea sa infiinteze o asociatie romaneasca de factoring care ar putea fi functionala in 2010, a declarat joi sefa diviziei de factoring a Unicredit tiriac Bank, Andreea Marinescu. "Avem un contract de principiu. Discutiile sunt avansate in acest sens, am vorbit si cu domnul (Radu Gratian) Ghetea (presedintele

Divizia de factoring a Unicredit Tiriac Bank vrea sa infiinteze o asociatie romaneasca de factoring care ar putea fi functionala in 2010, a declarat joi sefa diviziei de factoring a Unicredit tiriac Bank, Andreea Marinescu. "Avem un contract de principiu. Discutiile sunt avansate in acest sens, am vorbit si cu domnul (Radu Gratian) Ghetea (presedintele Asociatiei Romane a Bancilor n.r.)", a afirmat Marinescu.

Unicredit Tiriac vrea sa fie initiator al unei astfel de asociatii, care sa depuna eforturi pentru imbunatatirea legislatiei pentru activitatea de factoring. Anul trecut, nivelul de penetrare al factoringului in Romania, calculat dupa ponderea acestei activitati in produsul intern brut (PIB), a crescut la 1,5%, de la 0,8% in 2006, nivelul fiind inca redus comparativ cu alte state din UE. "Se remarca o evolutie deosebita a pietei in ultimii trei ani, cresterea anuala fiind de 63% in 2007, respectiv 77% in 2008", a mai spus Marinescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos