UniCredit Tiriac se pregateste pentru lansare

UniCredit Tiriac se pregateste pentru lansare

Fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, inceputa anul trecut in octombrie se apropie de final. Estimata pentru 1 iunie, ea nu poate fi finalizata fara adoptarea noii identitati vizuale. Primele semnele fizice ale rebrandingului si-au facut deja aparitia. La unele dintre sediile sucursalelor celor doua banci au inceput sa fie montate banere cu

Fuziunea dintre HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, inceputa anul trecut in octombrie se apropie de final. Estimata pentru 1 iunie, ea nu poate fi finalizata fara adoptarea noii identitati vizuale. Primele semnele fizice ale rebrandingului si-au facut deja aparitia. La unele dintre sediile sucursalelor celor doua banci au inceput sa fie montate banere cu sigla noii institutii bancare, UniCredit Tiriac (vezi foto). Ele vor ramane acoperite pana la data lansarii oficiale a noului brand.

In contextul procesului de fuziune, cele doua banci si-au aliniat la inceputul anului dobanzile la depozite pentru toate categoriile de clienti. A urmat in martie uniformizarea produselor de creditare pentru clientii persoane fizice. Pana la finalizarea fuziunii vor fi standardizate si celelalte produse si servicii pentru persoane fizice si clientii corporate. Migrarea sistemelor informatice pe o platforma comuna, precum si finalizarea tuturor procedurilor de lucru sunt ultimele teme care mai trebuiesc rezolvate inainte de 1 iunie.

"Am intrat pe ultima suta de metri. Alinierea portofoliilor de produse este gata, le promovam deja in comun, insa la partea de sisteme pot aparea surprize. Am facut deja teste si speram sa nu apara probleme", a declarat pentru Ziarul Financiar Rasvan Radu, presedintele executiv desemnat al bancii.

Migrarea celor doua sisteme va avea loc in noaptea dintre joi 31 mai si vineri 1 iunie cand este prevazuta o zi fara operatiuni cu clientii pentru testarile finale astfel incat sa fie evitate eventuale erori.

Activele nete ale viitoarei institutii de credit vor depasi trei miliarde de euro. UniCredit Tiriac Bank se va situa pe locul patru pe piata dupa active si va avea o retea teritoriala formata din 142 de unitati si peste 650.000 de clienti.

Din noiembrie 2005, UniCredit Romania face parte, alaturi de HVB Bank Romania si Banca Tiriac, din reteaua central si est-europeana a UniCredit Group. HVB Tiriac a raportat la finele anului trecut active nete de 2,6 miliarde de euro, ocupand pozitia a patra in sistem, in timp ce activele UniCredit se ridicau la 845 milioane euro, rezultat care plaseaza banca pe locul treisprezece in topul de profil.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos