UniCredit Tiriac isi relaxeaza cu prudenta creditele

UniCredit Tiriac isi relaxeaza cu prudenta creditele

De la sfarsitul lunii ianurie, UniCredit Tiriac acorda imprumuturi conform noilor norme de creditare, aprobate de BNR. Banca a redus avansul minim la creditele pentru locuinta la 15%, in timp ce gradul maxim de indatorare a fost ridicat la 65% pentru creditele de nevoi cu ipoteca si cele imobiliare si 60% pentru creditele de nevoi

De la sfarsitul lunii ianurie, UniCredit Tiriac acorda imprumuturi conform noilor norme de creditare, aprobate de BNR. Banca a redus avansul minim la creditele pentru locuinta la 15%, in timp ce gradul maxim de indatorare a fost ridicat la 65% pentru creditele de nevoi cu ipoteca si cele imobiliare si 60% pentru creditele de nevoi simple.
Gradul de indatorare maxim permis de UniCredit este determinat in functie de clasa de scoring stabilita pentru fiecare client si de venitul total disponibil lunar al familiei. Noile conditii de creditare arata o strategie prudenta a bancii, in conditiile in care multi jucatori care au primit aprobarea pentru normele proprii au ales sa coboare avansul minim pana la 0%. De asemenea, gradul de indatorare in piata poate urca pana la 70%, pentru toate produsele de creditare.

Pe de alta parte, banca a operat si alte modificari menite sa simplifice accesul clientilor  la produselor de creditare. Pentru creditele de nevoi personale cu ipoteca, perioada maxima de creditare a ramas de 20 de ani pentru creditele de pana la 30.000 EUR, insa pentru sumele acrodate peste aceasta limita ea a fost extinsa la 25 de ani, plafonul maxim fiind de 125.000 euro. De asemenea, perioada de acordare a creditelor imobiliare si ipotecare a fost extinsa de la 25 de ani la 30 de ani. UniCredit Tiriac se aliniaza astfel majoritatii jucatorilor din piata, care extinsesera de ceva timp perioadele de acordare la 25 de ani pentru creditul de nevoi cu garantii si la 30 de ani pentru imobiliar/ipotecar. O parte dintre banci au decis chiar sa depaseasca aceste praguri, oferind credite de nevoi cu ipoteca pe maxim 35 de ani, in timp ce la cateva banci imprumuturile pentru locuinte se pot contracta si pe 40 de ani.

O alta modificare operata de UniCredit este majorarea sumei maxime acordate pentru creditul personal pe 10 ani, de la 15.000 euro la 20.000 euro. De asemenea, a fost modificata suma maxima acordata pentru creditul ipotecar pentru achizitii de locuinte in proiecte rezidentiale finantate de banca de la 200.000 euro la 500.000 euro.

In plus fata de veniturile eligibile luate in considerare de UniCredit Tiriac Bank pana in prezent la acordarea unui credit (salariu, diurne, dividende, drepturi de autor, chirii si activitati liberale), vor fi considerate eligibile veniturile obtinute din rente viagere, indemnizatii de conducere, indemnizatii obtinute de administratorii societatilor comerciale si venituri din activitati desfasurate in strainatate. In cazul creditelor garantate cu ipoteca, pentru calculul capacitatii de rambursare, banca accepta maximum 2 codebitori, respectiv sotul sau partenerul de viata si parintii unuia dintre soti, care vor semna contractul de credit in calitate de coplatitori.

Pentru creditele ipotecare destinate investitiilor imobiliare si pentru creditul personal cu ipoteca, UniCredit Tiriac Bank finanteaza maximum 85% din pretul de achizitie a proprietatii ce urmeaza sa fie achizitionata (casa/ apartament/ teren), in functie de clasa de scoring si venitul eligibil net lunar pe familie, dar nu mai mult de 85% din valoarea evaluata a respectivei proprietati.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos