UniCredit Tiriac Bank vine cu credite mai simple si ceva mai ieftine

UniCredit Tiriac Bank vine cu credite mai simple si ceva mai ieftine

Dupa ce la inceputul anului introduse una din cele mai complexe si mai greu de inteles formule de calcul pentru dobanda, UniCredit Tiriac Bank revine acum cu o varianta simplificata si, foarte important, ceva mai mica. In mod normal, bancile utilizeaza in calculul dobanzii variabile un indicator independent al pietei (Euribor, Robor, Libor), la care

Dupa ce la inceputul anului introduse una din cele mai complexe si mai greu de inteles formule de calcul pentru dobanda, UniCredit Tiriac Bank revine acum cu o varianta simplificata si, foarte important, ceva mai mica. In mod normal, bancile utilizeaza in calculul dobanzii variabile un indicator independent al pietei (Euribor, Robor, Libor), la care adauga o marja fixa. UniCredit, in schimb, alegea sa calculeze dobanda in functie de Euribor, la care se adauga costul riscului de tara (nivelul CDS), costul generat de rezerva minima obligatorie (MRR) si marja bancii. Pentru multi clienti era poate pentru prima data cand auzeau de asemenea lucruri. Incepand de saptamana aceasta, dobanda la creditele din portofoliul UniCredit se calculeaza simplu: nivelul Euribor (euro) / Robor (lei) / Libor (dolari) pentru scadenta de 6 luni, la care se adauga marja bancii.

In ceea ce priveste nivelul dobanzilor, acesta este cu pana la 3 puncte procentuale mai mic decat inainte, arata banca, acesta fiind efectul reducerii costului riscului. Acest pret al riscului pentru Romania s-a redus semnificativ dupa ce tara noastra a incheiat acordul de imprumut cu FMI. De exemplu, dobanda pentru creditul ipotecar in euro a scazut de la 13,42%, cat era la inceputul anului, la 10,45% acum. Pe de alta parte, UniCredit ofera posibilitatea restructurarii imprumuturilor acordate anterior prin reesalonarea ratelor in mod gratuit (prelungirea perioadei de creditare cu diminuarea sumei lunare de plata), schimbarea valutei creditului, pentru care se percepe un comision de 1% din valoarea creditului, si acordarea unei perioade de gratie de pana la 6 luni, timp in care se plateste doar dobanda.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos