UniCredit Tiriac Bank lanseaza doua produse inovative de economisire

UniCredit Tiriac Bank lanseaza doua produse inovative de economisire

Dobanzi foarte avantajoase, maturitati flexibile Dobanda pentru lei poate ajunge la 8,25% pe an pentru ultimele 8 luni de constituire a Bonus Plus. Dobanda pentru euro este de 6,10% pentru ultima perioada de constituire a Bonus Plus. In cazul Multi Depo, rata dobanzii este de 4,5% pe 4 ani 20 septembrie 2012 – UniCredit Tiriac

Dobanzi foarte avantajoase, maturitati flexibile

Dobanda pentru lei poate ajunge la 8,25% pe an pentru ultimele 8 luni de constituire a Bonus Plus. Dobanda pentru euro este de 6,10% pentru ultima perioada de constituire a Bonus Plus. In cazul Multi Depo, rata dobanzii este de 4,5% pe 4 ani

20 septembrie 2012 – UniCredit Tiriac Bank lanseaza doua noi produse de economisire inovative, adresate persoanelor fizice. Acestea ofera deponentilor doua beneficii importante: dobanda foarte avantajoasa, specifica unui depozit pe termen mediu si flexibilitatea maturitatii. In plus, structurile produselor constituie o premiera pe piata din Romania, fiind concepute pentru a se adapta mai bine nevoilor pe care clientii le pot avea pe durata constituirii.

Primul dintre cele doua noi produse, Bonus Plus, este un depozit pe termen de 8 luni, cu doua posibilitati de prelungire automata, cu plata dobanzii la fiecare 8 luni si cu bonus consistent de dobanda pentru a treia perioada a depozitului. Produsul, care poate ajunge astfel la o maturitate de doi ani, este disponibil atat in lei, cat si in valuta (EUR si USD).

Rata dobanzii pentru acest produs este fixa, stabilita de la inceputul contractului pentru toate cele 3 perioade ale depozitului. In prezent, dobanda pentru depozitele in lei este de 5,25% pe an pentru primele doua intervale de constituire (de 8 luni fiecare), urmand ca, pentru ultimele 8 luni (perioada de la a doua reinnoire la scadenta), dobanda sa fie de 8,25% pe an (respectiv 5,25% + 3% bonus). In cazul depozitelor Bonus Plus in euro, dobanda initiala este 3,10% pe an, valabila pentru primele doua perioade, urmand ca, pentru ultimul interval, aceasta sa ajunga la 6,10% pe an (3,10% + 3% bonus). De asemenea, dobanda pentru depozitul in dolari americani este, in prezent, de 2% pe an in primele 16 luni, urmand sa ajunga la 5% in ultimul interval (2% + 3% bonus).

Dupa fiecare 8 luni, dobanda este platita in contul curent al clientului.

"Solutia Bonus Plus vine in sprijinul acelei clientele care cauta o suma de beneficii foarte importante in acelasi loc : dobanda foarte avantajoasa, securizarea castigului pe perioada contractului, plata cu regularitate a dobanzii, aceasta putand fi o sursa pentru diverse cheltuieli. De asemenea, ne adresam acelor clienti care doresc modalitati flexibile de a dispune de propriile economii, cu alte cuvinte au posibilitatea de a se razgandi daca sa isi plaseze economiile pe o perioada scurta (pana la 1 an) sau medie (de exemplu 2 ani)", a declarat Bogdan Spuza, director Marketing & Segmente in cadrul Diviziei Retail a UniCredit Tiriac Bank.

Un alt beneficiu important pentru client este faptul ca, daca doreste sa dispuna de suma de bani din depozit, pe parcursul perioadei de maximum 24 luni, aceasta poate fi retrasa fara nicio penalizare. In functie de momentul desfiintarii, pe perioada scursa de la constituire sau ultima reconstituire a depozitului (in cazul in care depozitul a fost reinnoit cel putin o data) pana la momentul desfiintarii, va fi platita dobanda de cont curent.

Pentru Bonus Plus, banca nu percepe comisioane pentru deschidere, mentenanta sau de inchidere. De asemenea, clientul nu plateste niciun comision la retragerea sumei din depozit, in numerar, in ziua scadentei, in oricare dintre sucursalele/la casieriile UniCredit Tiriac Bank.

Acest depozit se adreseaza clientilor persoane fizice, rezidenti sau nerezidenti, clienti existenti sau noi, cu economii peste 50.000 lei/10.000 EUR/12.500 USD, care cauta solutii de plasare a economiilor pe termene medii.

Al doilea produs lansat este un depozit cu scadente multiple si dobanda crescatoare. Multi Depo este un depozit pe 4 ani, disponibil doar in EUR si USD. Depozitul are trei aniversari intermediare, in fiecare an, in aceeasi zi cu data constituirii depozitului. Depozitul poate fi desfiintat la oricare dintre aceste aniversari, cu plata dobanzii.

Rata dobanzii este crescatoare in fiecare an si este aplicata intregii perioade, de la constituire pana la ultima aniversare. Capitalizarea se realizeaza la finalul depozitului. Rata dobanzii creste, cu fiecare aniversare, de la 3,75% pe pentru primul an, pana la 4,50% pe an pentru Multi Depo constituit pentru perioada maxima de 4 ani, in euro. In mod similar dobanda poate ajunge la 3,75% pentru depozitul in dolari americani, tot pentru maturitatea maxima de 4 ani.

In plus, in cazul in care desfiintarea intervine in afara zilelor de aniversare, clientul beneficiaza in continuare de o rata a dobanzii speciala, semnificativ mai mare decat cea de cont curent (in prezent, aceasta se plaseaza la 2% pe an pentru EUR si 1,50% pentru USD).

“In cazul Multi Depo, clientul beneficiaza de un produs foarte performant, cu doua atribute majore. Flexibilitate: clientul decide, in functie de prioritati, oportunitati sau nevoi, care este perioada depozitului, avand posibilitatea lichidarii acestuia la oricare dintre cele trei aniversari intermediare, cu plata dobanzii aferenta, fara penalizare. Chiar si in situatia in care decide sa desfiinteze depozitul intre aniversari, primeste o rata de dobanda semnificativa. Al doilea atribut: certitudine – prin securizarea castigului pentru un termen important – 4 ani, primind rate de dobanda fixe si in crestere de la an la an, care se aplica, in functie de momentul lichidarii depozitului pentru intrega perioada", a completat Bogdan Spuza.

Sumele minime pentru constituirea Multi Depo sunt de 10.000 EUR, respectiv 12.500 USD. Banca nu percepe, pentru Multi Depo, comisioane pentru deschidere, mentenanta sau de inchidere. Comisionul de retragere numerar in ziua scadentei este cel standard, la casieriile sucursalelor UniCredit Tiriac Bank.

"Am identificat si am acoperit nevoia din piata bancara pentru depozite pe termene medii, mai bine remunerate. Noile solutii de economisire vin sa completeze oferta noastra pe aceasta zona, aducand in plus si flexibilitatea specifica maturitatilor mai scurte. Consideram ca am incercat inca o data sa acoperim cat mai bine plaja de nevoi si, de ce nu, situatiile concrete de viata cu care se pot confrunta clientii UniCredit Tiriac Bank", a explicat directorul de Marketing & Segmente Retail al bancii.

Depozitele Bonus Plus si Multi Depo sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos