UniCredit Tiriac Bank impanzeste capitala de biciclete!

UniCredit Tiriac Bank impanzeste capitala de biciclete!

UniCredit Tiriac Bank si Asociatia MaiMultVerde au deschis doua noi centre de inchiriere biciclete Cicloteque in parcurile Tineretului si Herastrau. Reteaua Cicloteque numara, in prezent, trei centre si 300 de biciclete. Cicloteque este un proiect al Asociatiei MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement si Universitatii

UniCredit Tiriac Bank si Asociatia MaiMultVerde au deschis doua noi centre de inchiriere biciclete Cicloteque in parcurile Tineretului si Herastrau. Reteaua Cicloteque numara, in prezent, trei centre si 300 de biciclete. Cicloteque este un proiect al Asociatiei MaiMultVerde si UniCredit tiriac Bank, realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement si Universitatii Bucuresti.

 

Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde, si Anca Nuta, Identity & Communication Director UniCredit Tiriac Bank, au participat la inaugurarea celor doua noi centre.
in cadrul evenimentului, Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei a primit cardul de membru cu numarul 1, urmând sa beneficieze de serviciile Cicloteque. Dupa deschiderea oficiala a centrului din Parcul Tineretului, peste 300 de biciclisti si personalitatile invitate au plecat pe biciclete spre Parcul Herastrau, unde au inaugurat si al doilea centru nou Cicloteque.

 

Biciclistii au pedalat pe traseul Parcul Tineretului-Piata Unirii-Universitate-PiataRomana-Piata Victoriei-Charles de Gaulle-Parcul Herastrau. Traseul, cu o lungime de 8 kilometri, a fost strabatut in mai putin de o jumatate de ora pe bicicleta, in timp ce cu masina este parcurs in cel putin o ora, in conditii de trafic aglomerat. Grupuri de voluntari MaiMultVerde, aflati in punctele cele mai importante de pe traseu, au informat participantii despre distanta parcursa, timpul de la plecare si pâna la sosire si cantitatea de CO2 care a fost redusa prin folosirea bicicletei.

 

De asemenea, voluntarii au atras atentia asupra obiectivelor de interes cultural sau istoric pe lânga care au trecut biciclistii. Astfel, in fata Teatrului National voluntarii au purtat costume ale personajelor din diverse piese de teatru, la Academia de Studii Economice, un grup de absolventi a salutat biciclistii, iar la Piata Victoriei, machetele unor dinozauri si voluntariii imbracati in costume taranesti au invitat oamenii sa viziteze  Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa si  Muzeul taranului Român.

„Daca acum doi ani am fost primii care am oferit bucurestenilor biciclete de inchiriat, astazi suntem primii care le oferim un sistem similar celui din Viena si Paris in care pot sa ia bicicleta dintr-un loc si sa o lase in altul”, a declarat Dragos Bucurenci, presedinte Asociatia MaiMultVerde. „In 2008, am inaugurat alaturi de MaiMultVerde primul centru de inchiriere biciclete din Bucuresti, convinsi fiind ca trebuie sa actionam si sa oferim solutii concrete de protejare a mediului inconjurator”, spune Anca Nuta, Identity & Communication Director, UniCredit Tiriac Bank. „Numarul tot mai mare de bucuresteni care au ales bicicleta ca mijloc de transport alternativ, de recreere si chiar ca stil de viata ne-a determinat sa deschidem doua noi centre. La aniversarea de 3 ani de UniCredit Tiriac Bank oferim asadar capitalei 3 centre Cicloteque si 300 de biciclete.”

„Cele 2 centre Cicloteque deschise in parcurile Tineretului și Herastrau vor facilita accesul bucureștenilor la mobilitate, având in vedere ca traseele dintre acestea unesc nordul cu sudul  capitalei. Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti susține  proiectele care   incurajeaza cetațenii sa foloseasca mijloace alternative de transport, sa faca sport in parc și implicit sa adopte un stil de viața sanatos”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

 

Prin deschiderea celor doua noi centre, Cicloteque devine retea de inchiriere biciclete, astfel incât bicicletele pot fi inchiriate dintr-un centru si returnate in altul. inchirierea si rezervarea bicicletelor se poate face si online prin intermediul noului sistem de inregistrare a utilizatorilor pe site-ul www.cicloteque.ro, iar utilizatorul va primi un card de membru de la centru. Tarifele sunt foarte prietenoase: 2 lei pe ora, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru doua zile. Pentru studenti, pensionari si someri, tarifele de inchiriere sunt reduse la jumatate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos