Unicredit si-a sporit anul trecut castigurile pe piata romaneasca cu 60%, la 41 milioane euro

Unicredit si-a sporit anul trecut castigurile pe piata romaneasca cu 60%, la 41 milioane euro

Afacerile din Romania ale grupului financiar UniCredit au adus, anul trecut, un profit net de 41 milioane de euro, in crestere cu 60,1% peste castigurile din 2006, se arata in raportul financiar al grupului publicat joi. Afacerea din Romania a contribuit, anul trecut, cu 4,2% la castigurile obtinute de grupul financiar-bancar italian in Europa Centrala

Afacerile din Romania ale grupului financiar UniCredit au adus, anul trecut, un profit net de 41 milioane de euro, in crestere cu 60,1% peste castigurile din 2006, se arata in raportul financiar al grupului publicat joi.

Afacerea din Romania a contribuit, anul trecut, cu 4,2% la castigurile obtinute de grupul financiar-bancar italian in Europa Centrala si de Est, cea mai mare contributie fiind a Turciei, de 228 milioane euro, in crestere cu 6% fata de 2006.

Veniturile realizate de Unicredit in Romania au insumat, anul trecut, 258 milioane euro, in crestere cu 14,2% fata de rezultatul obtinut in 2006, "avansul datorandu-se cresterii diferentialului de dobanda si castigurilor din operatiuni de tranzactionare", se mai arata in raportul grupului. Acestea au acoperit 7,7% din veniturile Unicredit in estul si centrul Europei.

Dintre celelalte state din regiune, cel mai puternic avans a fost al castigurilor din Bulgaria, cu 93,3% fata de anul trecut, pana la 101 milioane euro, de aproape doua ori si jumatate peste profitul din Romania. Veniturile Unicredit in statul vecin au crescut anul trecut cu 13,8%, la 268 milioane euro.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos