UniCredit si-a propus o extindere masiva in a doua parte a anului

UniCredit si-a propus o extindere masiva in a doua parte a anului

Potrivit informatiilor furnizate cu ocazia anuntarii rezultatelor inregistrate in primele 6 luni, UniCredit Tiriac Bank tinteste aproape o dublare a retelei teritoriale in al doilea semestru al anului acesta. Banca intentioneaza sa deschida in aceasta perioada aproximativ 140 de noi unitati, de la peste 180 de unitati la jumatatea anului. “UniCredit Tiriac Bank s-a lansat

Potrivit informatiilor furnizate cu ocazia anuntarii rezultatelor inregistrate in primele 6 luni, UniCredit Tiriac Bank tinteste aproape o dublare a retelei teritoriale in al doilea semestru al anului acesta. Banca intentioneaza sa deschida in aceasta perioada aproximativ 140 de noi unitati, de la peste 180 de unitati la jumatatea anului.

“UniCredit Tiriac Bank s-a lansat intr-un program de expansiune teritoriala, deschizand 36 de noi unitati in primul semestru al anului 2008, urmand ca pana la sfarsitul anului sa fie deschise in total 177 de noi unitati pentru a imbunatati acoperirea teritoriala”, precizeaza banca intr-un comunicat de presa.

Acest ritm de dezvoltare teritoriala, de 177 de noi unitati pentru 2008, reprezinta o miscare indrazneata fata de tintele initiale ale bancii. Potrivit obiectivelor comunicate de banca la sfarsitul anului trecut si al primului trimestru din 2008, planul de extindere teritoriala pentru acest an implica deschiderea a peste 70 de noi unitati.

Rezultatele raportate de UniCredit Tiriac pentru primul semestru indica o crestere a profitului net cu 16,9% fata de perioada similara din 2007, pana la 177 milioane lei (48,3 milioane euro), peste obiectivele stabilite. Aceasta evolutie s-a realizat in contextul sporirii activelor cu 12,2% fata de decembrie 2007 la 14,4 miliarde lei (4,06 miliarde euro) in sfarsitul lunii iunie 2008.

“Am reusit sa consolidam banca dupa fuziune si ne concentram acum pe implementarea unui pachet structurat de initiative strategice, pe restructurare organizationala, pe optimizarea proceselor si pe stabilizarea fluxului de personal. In primul semestru al acestui an am definit prioritatile pe diverse segmente de activitate, am imbunatatit atributele produselor strategice din portofoliul nostru si am initiat extinderea teritoriala”, a declarat Rasvan Radu, Presedinte Executiv al UniCredit Tiriac Bank. 
Volumul de credite in derulare, inclusiv cele finantate direct de catre compania mama, a crescut cu 66% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 13,6 miliarde lei. Volumul de depozite s-a majorat cu 26% fata de iunie 2007. Venitul din exploatare pentru primul semestru al anului a avansat cu 23,3% fata de luna iunie 2007, pana la 530 milioane lei.

"Veniturile realizate au atins un nivel mai inalt decat anul trecut, fiind rezultatul unei cresteri rapide a vanzarilor. Indicatorul cheie de masurare a performantei, valoarea economica adaugata (EVA), a depasit 100 milioane lei in primul semestru al anului 2008, incluzand profitul net al bancii, dar fara costul capitalului", a spus directorul financiar al bancii, Stanislav Georgiev.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) ale Unicredit Tiriac Bank a fost de 22,3% dupa primele sase luni ale anului, in timp ce rentabilitatea activelor (ROA) a fost de 2,5%. Raportul intre cheltuieli si venituri a fost de 49,4%. Indicatorul de solvabilitate a fost de 11,6% la sfarsitul lui iunie 2008, calculat in conformitate cu normele Basel II, iar nivelul lichiditatii, calculat in conformitate cu normele BNR, se situeaza in limite acceptabile, se mai precizeaza in comunicatul bancii.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos