Unicredit Leasing se va axa pe finantarea proiectelor publice in educatie si sanatate

Unicredit Leasing se va axa pe finantarea proiectelor publice in educatie si sanatate

Unicredit Leasing intentioneaza sa puna accent in perioada urmatoare pe finantarea proiectelor imobiliare din domeniul public, in special pe segmentele de educatie si sanatate, a declarat, marti, directorul general al companiei, Septimiu Postelnicu. "Intentionam sa punem accent pe leasingul imobiliar public din domeniile educatie si sanatate, intrucat credem caspre aceste sectoare vor indrepta autoritatile urmatoarele

Unicredit Leasing intentioneaza sa puna accent in perioada urmatoare pe finantarea proiectelor imobiliare din domeniul public, in special pe segmentele de educatie si sanatate, a declarat, marti, directorul general al companiei, Septimiu Postelnicu. "Intentionam sa punem accent pe leasingul imobiliar public din domeniile educatie si sanatate, intrucat credem caspre aceste sectoare vor indrepta autoritatile urmatoarele investitii", a afirmat Postelnicu, la un seminar privind finantarile proiectelor publice.

Proiectele de leasing imobiliar din domeniul public vizate de companie cuprind finantarile pentru constructia de spitale, scoli de sport, camine de batrani, inchisori, teatre, sali multifunctionale si cladiri de administratie. "In primul rand, ne dorim sa cream cateva proiecte de leasing imobiliar public si sa structuram un portofoliu de minimum 20 milioane euro", a precizat Postelnicu.

El a aratat ca piata de leasing trebuie sa patrunda pe segmentul de finantari publice imobiliare, cu trei-patru jucatori puternici, pentru a capta increderea autoritatilor publice in acest sistem de finantare.

Unicredit Leasing are ca obiectiv pentru urmatorii ani finantarea utilitatilor publice. "Autoritatile publice constientizeaza avantajele leasingului ca metoda de finantare in doi-trei pasi. Au inceput cu achizitionarea de autovehicule in leasing, iar de acum se vor deschide si catre finantarile pentru proiectele imobiliare si de utilitati", a explicat Postelnicu.

Leasingul pentru sectorul de achizitii publice a cumulat, anul trecut, circa 100 milioane euro din totalul pietei de profil, potrivit unor estimari preliminare ale Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

Postelnicu a apreciat ca este necesara o transparenta mai mare in cadrul licitatiilor publice, iar finantatorii isi doresc sa aiba un acces sporit prin crearea unui caiet de sarcini mai generos.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos