Unicredit directioneaza tot castigul de anul trecut catre dezvoltare

Unicredit directioneaza tot castigul de anul trecut catre dezvoltare

Unicredit Tiriac Bank nu va plati dividende din profitul obtinut anul trecut si va folosi castigurile in totalitate pentru dezvoltarea bancii, care presupune si deschiderea de 70 de noi unitati in acest an, a declarat vineri presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu, relateaza agentia NewsIn. "Aceasta este propunerea noastra, care trebuie votata in adunarea generala

Unicredit Tiriac Bank nu va plati dividende din profitul obtinut anul trecut si va folosi castigurile in totalitate pentru dezvoltarea bancii, care presupune si deschiderea de 70 de noi unitati in acest an, a declarat vineri presedintele executiv al bancii, Rasvan Radu, relateaza agentia NewsIn. "Aceasta este propunerea noastra, care trebuie votata in adunarea generala a actionarilor, insa, la fel ca in anii trecuti, intentionam sa folosim profitul obtinut de Unicredit in Romania pentru extindere", a spus Radu. Acesta a explicat ca strategia pe acest an a bancii nu este axata neaparat pe cresterea activelor sau pe extinderea retelei de unitati, ci pe cresterea in continuare a profitabilitatii.

Pe segmentul serviciilor pentru companii, Unicredit Tiriac Bank vrea sa se axeze pe dezvoltarea produselor pentru microintreprinderi si pe cresterea in zona companiilor medii, a precizat presedintele executiv al bancii. Pe partea de servicii pentru populatie, banca urmareste extinderea creditarii, in special pe segmentul de credite ipotecare si pe piata cardurilor de credit.

Pe segmentul de companii, cea mai mare parte a creditelor este acordata in euro "si va ramane asa", a spus Radu, care a explicat ca banca isi externalizeaza expunerile mari pe credite in euro. In urma cu cateva zile, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac, Dan Pascariu, estima ca valoarea creditelor transferate de bancile romanesti in bilanturile bancilor-mama se ridica la aproximativ 5 miliarde de euro. In ceea ce priveste creditarea populatie, a aratat Rasvan Radu, UniCredit va incerca sa extinda si creditarea in lei.

Banca va utiliza oportunitatile de vanzare cross selling (vanzari de produse sau servicii suplimentare unui client) prezentate de alte subsidiare Unicredit si de parteneriatele de tip joint venture incheiate in Romania pe segmente precum cel de asigurari, leasing, managementul actuivelor bancare sau imobiliare, a mai aratat Rasvan Radu.

El a precizat ca Unicredit Tiriac vrea sa finalizeze in primul trimestru al acestui an absorbtia sucursalei romanesti a Banca di Roma, preluata anul trecut de grupul Unicredit.

Unicredit Tiriac Bank a afisat pentru anul trecut un profit net de 263,1 milioane lei (78,8 milioane euro), in crestere cu 50,3% fata de anul anterior, pe fondul majorarii portofoliului de credite cu 37%, pana la 10,9 miliarde lei (3,3 miliarde euro). Banca avea, la finalul anului trecut, o retea de 141 de unitati.

Actionarul majoritar al Unicredit Tiriac Bank este subsidiara austriaca a grupului Unicredit, Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), care detine 55,2% din actiuni. Doua firme controlate de omul de afaceri Ion Tiriac – Redrum International Investments BV si Vesanio Trading Limited – detin impreuna 40,4% din capitalul bancii, restul actiunilor apartinand altor companii din grupul Unicredit si unor persoane fizice. 

NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos