UniCredit baga banii in primul centru de inchiriat biciclete din Capitala

UniCredit baga banii in primul centru de inchiriat biciclete din Capitala

Pentru aproape jumatate de ora in jurul pranzului, centrul Bucurestiului a fost ieri un paradis pe doua roti. Calea Victoriei si Kogalniceanu au fost inchise pentru masini si s-au umplut de biciclete. Initiativa acestui mars ciclist apartine Asociatiei „Mai mult verde” si UniCredit Tiriac Bank, care au organizat evenimentul cu ocazia deschiderii primului centru de

Pentru aproape jumatate de ora in jurul pranzului, centrul Bucurestiului a fost ieri un paradis pe doua roti. Calea Victoriei si Kogalniceanu au fost inchise pentru masini si s-au umplut de biciclete. Initiativa acestui mars ciclist apartine Asociatiei „Mai mult verde” si UniCredit Tiriac Bank, care au organizat evenimentul cu ocazia deschiderii primului centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque. Desi la unii se vedea ca nu au mai dat din pedale din copilarie, reprezentanti ai bancii si ai Primariei Capitalei, in frunte cu CEO-ul Rasvan Radu si primarul Sorin Oprescu, au parcurs pe biciclete traseul dintre Ateneu si Facultatea de Drept, acolo unde se afla noul centru de inchiriere a bicicletelor.

Incepand din prima zi a lui august, Cicloteque pune la dispozitia celor interesati un parc de 100 de biciclete. Serviciile centrului sunt disponibile numai membrilor clubului Cicloteque, iar pentru a deveni unul dintre acestia ai nevoie de un act de identitate si trebuie sa achiti taxa de inscriere, de 100 lei pe an sau, pentru studenti si elevi, 50 de lei. Tarifele de inchiriere ale bicicletelor sunt de 2 lei/ora, 10 lei/ 12 ore sau 20 lei/24 ore, pentru studenti si elevi preturile fiind la jumatate. Tot din august, biciclistii din oras isi vor putea putea parca bicicleta in standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucuresti, la librariile Carturesti si la sediile UniCredit.

Proiectul Cicloteque este realizat de asociatia „Mai mult verde” si UniCredit, beneficiind de sprijinul Universitatii Bucuresti. Acesta este un serviciu public, non-profit, toate sumele incasate sub forma de taxe sau penalizari (percepute pentru intarzierea returnarii bicicletelor sau deteriorarea acestora) sunt destinate administrarii si dezvoltarii serviciului. Potrivit sefului UniCredit, Rasvan Radu, banca intentioneaza sa extinda acest proiect si in alte sectoare ale Capitalei si alte orase ale tarii.

„Ne implicam in acele proiecte care sa ne mobilizeze si pe noi si pe cei din jur, in egala masura, care sa ne confirme ca putem sa ne schimbam stilul de viata si perceptiile despre societate, facandu-ne tuturor un bine. Proiectul Cicloteque propune tocmai o asemenea schimbare de stil de viata, benefica si pentru Bucurestiul sufocat de trafic, si pentru cei care vor veni in urma noastra”, a declarat Rasvan Radu.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos