UniCredit a cumparat 16% din banca ruseasca IMB

Banca ruseasca de stat, Vneshtorgbank (VTB), a doua ca marime din Rusia, a consimtit sa-si vanda participatiunea de 16% la International Moscow Bank (IMB) bancii italiene UniCredit, au declarat, miercuri, surse bancare, citate de Reuters. "S-a ajuns, in principiu, la un acord. Au mai ramas doar detaliile tehnice. Este posibil ca intelegerea sa fie incheiata

Banca ruseasca de stat, Vneshtorgbank (VTB), a doua ca marime din Rusia, a consimtit sa-si vanda participatiunea de 16% la International Moscow Bank (IMB) bancii italiene UniCredit, au declarat, miercuri, surse bancare, citate de Reuters.

"S-a ajuns, in principiu, la un acord. Au mai ramas doar detaliile tehnice. Este posibil ca intelegerea sa fie incheiata inainte de sfarsitul acestui an", a declarat o sursa din domeniul bancar.

UniCredit a cumparat, in cursul acestui an, 23,4% din IMB de la grupul bancar nordic Nordea si controleaza, in prezent, 79,3% din IMB, care a fost evaluata intre primele zece banci rusesti.

Purtatorul de cuvant al VTB a refuzat sa comenteze, insa banca ruseasca de stat si-a declarat, anterior, intentia de a-si vinde participatiunea la IMB, care a fost evaluata, inntr-un raport din luna mai, la 146 de milioane de dolari.

VTB trece printr-un proces de restructurare, dar se pregateste pentru o oferta publica pe pietele internationale, in cursul anului viitor, prin care banca tinteste sa obtina pana la patru miliarde de dolari, prin listatea unui pachet de actiuni de maximum un sfert din capital.

in afara de vanzarea unor active, VTB urmareste sa obtina o franciza pentru o banca de investitii, potrivit surselor de pe piata. Acestea mai sustin ca oferta facuta, in acest sens, grupului financiar independent Renaissance Capital a fost respinsa.

Dupa preluarea bancii germane HVB, Unicredit si-a trasferat holdingurile bancare din Europa de Est catre Bank Austria Creditanstalt, care a devenit, astfel, proprietarul direct al pachetului de actiuni IMB.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine, de asemenea, o mica parte din IMB, ale carei active au fost evaluate la 5,5 miliarde de dolari, la sfarsitul lui 2005, din care actionarii detin 477 de milioane de dolari. Profitul net al anului 2005 a fost de 106 milioane de dolari.

 

Sursa: www. Bloombiz.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos