credius.ro

Unde exportam Self Bank?... in India!

20 septembrie 2006

 
Modelul unitatilor ING de tip Self Bank de pe piata romaneasca, cunoscut in interiorul grupul financiar olandez drept "conceptul Romania", este exportat deja si in alte tari, cum ar fi India, a declarat pentru Dow Jones Eli Leenaars, membru al consiliului executiv al ING. "Acesta este conceptul cel mai important pentru viitor", a afirmat Leenaars intr-un interviu acordat agentiei Dow Jones Newswires, publicat pe portalul polonez de Internet onet.pl si citat de Mediafax. Leenaars, membru al consiliului executiv al ING, este responsabil de activitatile de retail si private banking.
       
Centrele Self Bank din Romania nu ofera servicii bancare complete, ci reprezinta un mixt intre unitatile "Self Bank" din Belgia, unde un client poate desfasura aproape toate activitatile de retail cu ajutorul automatelor, si ING Direct, care permite efectuarea operatiunilor bancare online.  
      
 "Conceptul Romania", cum este denumit in interiorul bancii, este exportat deja in
alte tari, precum India, a afirmat Leenaars. Reteaua ING Romania are 90 de unitati si ar putea ajunge la 250 pana in anul 2009.  "Gradul de tehnologizare este foarte ridicat, iar interactiunile umane sunt rare", a afirmat Leenaars cu referire la unitatile Self Bank.
       
El a mentionat insa ca in cadrul fiecarei unitati exista doi sau trei angajati, care au in principal rol de consiliere.
  

Unde se extinde ING?    

Leenaars a mai afirmat ca divizia de retail a grupului olandez ING va continua procesul de expansiune in Romania, Polonia si India, precizand totodata ca si piata olandeza prezinta oportunitati de dezvoltare.
In ultimii ani, ING nu a efectuat achizitii importante pe pietele fragmentate, dar nici pe pietele avansate, dupa cum au procedat alte banci concurente, ca ABN Amro in Italia si Fortis in Turcia. In schimb, ING s-a concentrat asupra unui numar mai mic de tari, cu potential ridicat de dezvoltare.   
       
"Nu am simtit nevoia de a efectua achizitii mari, intrucat avem capacitati suficiente pentru a ne dezvolta organic", a afirmat Leenaars. El a adaugat ca ING ar fi putut avea un rol mai proeminent pe mai multe piete internationale, in conditiile in care acesta ar fi constituit un obiectiv pentru companie.
       
"Unele banci, care au reprezentat obiectul unor achizitii recente de pe piata, nu au prezentat interes pentru noi", a explicat Leenaars.
      
Astfel, ING a ales sa investeasca in extinderea numarului de unitati pe pietele
unde compania este deja prezenta si transferul know-how-ului olandez in aceste
regiuni.  
      
Unde este interesul?
 
Leenaars a aratat ca divizia de retail a ING a fost intotdeauna interesata in special de pietele unde bancile existente nu au capacitatea de a oferi servicii cu o calitate similara celor furnizate de ING.
       
Pentru a intra pe pietele mature, precum Marea Britanie si Franta, ING pune accent pe activitatea desfasurata prin intermediul ING Direct, banca online condusa de Dick Harryvan, un alt membru al conducerii ING.  

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro