Ultimul intrat pe piata romaneasca de credite, francul elvetian

Ultimul intrat pe piata romaneasca de credite, francul elvetian

Pe langa cele trei mari variante alternative: leu, euro si dolar, pe piata romaneasca a mai aparut un jucator. Este vorba de francul elvetian. Noua moneda introdusa in sistem a fost preferata unei game restranse de banci, care insa au reusit sa atraga un numar mare de clienti prin oferte plasate strategic. Mizand pe dobanzi

Pe langa cele trei mari variante alternative: leu, euro si dolar, pe piata romaneasca a mai aparut un jucator. Este vorba de francul elvetian. Noua moneda introdusa in sistem a fost preferata unei game restranse de banci, care insa au reusit sa atraga un numar mare de clienti prin oferte plasate strategic. Mizand pe dobanzi mici, OTP si Porsche Bank au atras atentia clientilor interesati si vigilenti la noile aparitii … pe piata in materie de produse bancare.

Dobanzile scazute au surprins clientela si aceasta s-a angajat la credite ce sunt doar in aparenta avantajoase. Prin introducerea francului elvetian bancile au largit diversitatea monedelor de contractare a creditelor. Dar nu si-au asumat si riscul deplin pentru aceasta miscare. Pentru ca tot riscul de curs de schimb franc/euro, dictat de pietele externe a fost plasat de banci pe umerii clientilor.

OTP isi racoreste clientii cu oferta estivala

Prelungita pana in august, promotia lansata la inceputul lui aprilie, a reprezentat o alternativa pentru clientii din Romania. Prezentand pe piata o oferta demna de standarde europene, dobanda de 4.99%  este acordata doar creditelor la franci elvetieni. Acest nivel redus al dobanzii este determinat de faptul ca dobanda internationala de referinta pentru francul elvetian ajunge la aproape 1,7% pentru 6 luni, in timp ce pentru euro depaseste 3%. Oferta de creditare in franci elvetieni se adreseaza fiecarei categorii de consumatori, de la liber profesionisti la pensionari. In ceea ce privesc comisioanele ele sunt comparabile cu celelalte banci, insa avansul solicitat clientului este de 30% din valoarea imobilului ce urmeaza a fi cumparat, mai mare decat cel impus de BNR, 25%. In cazul in care imobilul se afla in alta localitatea decat cea a sediului OTP, atunci avansul va mai creste putin, ajungand la 40%.

Credite auto in franci

Daca cei de la OTP ofera credite imobiliare in franci, de ce sa nu existe si credite in franci elvetieni pentru segmentul auto? Golul a fost cu rapiditate umplut de cei de la Porsche Bank. Dobanzile lor sunt de 6,59%, iar DAE incepe de la 8,36%. Creditul este destinat atat persoanelor fizice autorizate sau liber profesionistilor, cat si celor juridice care vor sa isi achizitioneze un autoturism din gama Volkswagen Audi, Skoda, Seat sau Porsche.

Pentru alte detalii despre acest subiect vezi "Secretele creditelor in franci elvetieni".

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos