Trichet, ultima sedinta de la BCE: Mentinem dobanda, sustinem 332 mil oameni. Cum a atacat FED

Trichet, ultima sedinta de la BCE: Mentinem dobanda, sustinem 332 mil oameni. Cum a atacat FED

Jean-Claude Trichet a tinut astazi ultima conferinta de presa din calitatea de guvernator al Bancii Centrale Europene. In sedinta de astazi, care a avut loc la Berlin, Consiliul guvernatorilor BCE a hotarât ca rata dobânzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramâna

Jean-Claude Trichet a tinut astazi ultima conferinta de presa din calitatea de guvernator al Bancii Centrale Europene. In sedinta de astazi, care a avut loc la Berlin, Consiliul guvernatorilor BCE a hotarât ca rata dobânzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramâna nemodificate la nivelurile de 1,50%, 2,25% si, respectiv, 0,75%.

Punctele discursului

– Deciziile luate astazi sunt non-standard, pentru o mai buna transmisie a politicilor monetare, intr-o piata care nu functioneaza corect.

– Dobânzile sunt mici, s-a votat in unanimitate prin consens sa ramâna la 1,5%.

 "Am oferit stabilitatea preturilor pentru 332 milioane de oameni in ultimii 10 ani", spune Trichet, "avem credibilitate".

 
– Trichet este intrebat daca exista intentia de a se implementa sistemul Fed de a face publice discutiile din Consiliul guvernator. Acesta raspunde ca discursul de dupa anuntarea deciziei este suficient, BCE nu este nici Fed nici Banca Angliei.
Daca iei bilanturile Fed si BCE si le compari, poti sa vezi ca in cazul BCE acestea au crescut cu 77% de la inceputul crizei si in cazul Fed cu 226%, spune Trichet, care sustine astfel ca BCE a lucrat mai suplu in cumpararea de active.
 

– Cerem ca toate deciziile de austeritate sa fie implementate, si in Grecia si in restul Europei. Irlanda capata credibilitate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos