Trei banci au dat in judecata Protectia Consumatorilor

Trei banci au dat in judecata Protectia Consumatorilor

Trei institutii bancare au dat in judecata Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, care le-a anulat unele comisioane din contractele de imprumut si a dispus restituirea sumelor catre clienti, potrivit NewsIn. "La Judecatoria Galati au fost inregistrate trei actiuni impotriva Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Banca Romaneasca si OTP Bank au atacat la sfarsitul anului 2008 procesele-verbale de

Trei institutii bancare au dat in judecata Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, care le-a anulat unele comisioane din contractele de imprumut si a dispus restituirea sumelor catre clienti, potrivit NewsIn. "La Judecatoria Galati au fost inregistrate trei actiuni impotriva Oficiului pentru Protectia Consumatorilor. Banca Romaneasca si OTP Bank au atacat la sfarsitul anului 2008 procesele-verbale de sanctionare intocmite la OPC, iar Volksbank a facut acest lucru in ianuarie 2009", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Galati, judecatorul Robert Florea. Potrivit inspectorilor de la Protectia Consumatorilor, cele trei banci s-au adresat instantei nemultumite nu atat de valoarea amenzii primite, cat mai ales de masurile dispuse de OPC. "Pe langa amenzi substantiale, noi am dispus in fiecare caz repunerea clientului in drepturi si anularea comisionului respectiv, fie ca vorbim de comisioane aplicate dupa semnarea contractului de imprumut, fie percepute dupa restituirea sumei imprumutate. Probabil ca aceste masuri au nemultumit foarte tare bancile", a declarat, miercuri, Marioara Gatej, seful Inspectoratului Regional de Protectia Consumatorilor pentru judetele Galati, Vrancea, Vaslui si Bacau.

Oficialul a adaugat ca se asteapta la noi procese din partea institutiilor financiare, bancare sau nebancare, in conditiile in care, doar la Galati, zece dintre ele au fost amendate in ultimele patru luni, in urma celor peste o suta de reclamatii primite din partea clientilor. Este vorba de RBS BANK Romania, care a fost sanctionata de inspectorii OPC cu 3.000 de lei, Alpha Bank (6.000 de lei), Banca Romaneasca (3.000 de lei), Bancpost (23.000 de lei), CEC Bank (3.000 de lei), EFG IFN (49.000 de lei), ING Bank (3.000 de lei), OTP Bank (7.000 de lei), Piraeus Bank (8.000 de lei) si Volksbank (10.000 de lei). In celelalte judete din regionala, OPC a sanctionat sapte institutii financiare la Bacau si doua la Vaslui.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos