Trecem la euro in 2015?

Trecem la euro in 2015?

Desi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prognoza trecerea la euro in anul 2012, profesorul Patrick Minford, de la Cardiff Business School, apreciaza ca Romania va adopta moneda unica europeana abia in 2015. Considerat un euro-sceptic, profesorul Patrick Minford considera acest lucru ca fiind pozitiv pentru Romania. El a precizat ca pentru Marea Britanie trecerea la moneda

Desi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, prognoza trecerea la euro in anul 2012, profesorul Patrick Minford, de la Cardiff Business School, apreciaza ca Romania va adopta moneda unica europeana abia in 2015. Considerat un euro-sceptic, profesorul Patrick Minford considera acest lucru ca fiind pozitiv pentru Romania. El a precizat ca pentru Marea Britanie trecerea la moneda unica europeana nu este potrivita avand in vedere ca euro este volatil, greu de controlat … in comparatie cu dolarul, iar business-ul are loc in moneda americana. Profesorul Minford a vorbit despre aceste subiecte in cadrul seminarului organizat de Institutul Bancar Roman, cu tema "Dezbatere, provocari pe drumul adoptarii euro".

Estimarile invitatului britanic privind inflatia arata ca, in urmatorii ani, vom ajunge la nivelul Uniunii Europene din acest punct de vedere, zona in care se inregistreaza o inflatie medie de 2%. Mai putin optimist, Valentin Lazea, economistul sef al BNR, considera ca inflatia se va plasa in aceasta perioada in intervalul 3-5%. Pentru sfarsitul lui 2006, estimarile BNR indica un nivel al inflatiei de 5,5%, in timp ce tinta pentru 2007 din acest moment este de 3,8%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos