Transferul rapid de bani pentru lenesi

Transferul rapid de bani pentru lenesi

In sfarsit ajungi acasa dupa o zi obositoare de munca. Te afli de ceva vreme pe meleaguri straine, lucrand din greu pentru a-ti ajuta financiar familia ramasa in tara. Si tocmai cand te-ai asezat comod cu o bere in mana iti aduci aminte ca astazi ar fi trebuit sa mai trimiti ceva bani pentru cei

In sfarsit ajungi acasa dupa o zi obositoare de munca. Te afli de ceva vreme pe meleaguri straine, lucrand din greu pentru a-ti ajuta financiar familia ramasa in tara. Si tocmai cand te-ai asezat comod cu o bere in mana iti aduci aminte ca astazi ar fi trebuit sa mai trimiti ceva bani pentru cei de acasa. Asa ca lasi berea deoparte si fara a mai tine cont de oboseala, pleci spre un centru de transfer monetar.

Pentru a evita astfel de situatii, compania irlandeza Anam, specializata in servicii moderne de mesagerie in reteaua de telefonie mobila, a gandit un serviciu considerat revolutionar. Transferul de bani din strainatate pentru familie si prieteni direct de pe telefonul mobil prin intermediul unui simplu SMS. Oficialii Anam considera ca sistemul asigura un confort enorm si ar putea sa inlocuiasca cu succes canalele de transfer traditionale. El le va fi foarte util celor ce muncesc in strainatate si vor sa trimita bani in tara, insa, poate fi folosit cu succes si pentru a ajuta un prieten care a ramas fara numerar la achitarea notei de plata.

Serviciul oferit de Anam in parteneriat cu TR2 Communications, compania furnizoare a aplicatiei de ‘cash transfer’ este foarte usor de folosit. Pentru a trimite bani, utilizatorul va compune un mesaj SMS pe telefonul mobil ce va incepe cu ‘#cash urmat de suma dorita pentru transfer. Apoi va alege din lista de contacte a telefonului mobil persoana catre care se va efectua transferul, din contul bancar propriu in cel al beneficiarului. Expeditorul mesajului va fi apelat de un sistem automatizat care va cere confirmarea destinatarului si a sumei trimise. Daca raspunsul va fi confirmat prin tastarea unui cod pin, persoana vizata va primi un mesaj text prin care este anuntata ca i-a fost virata suma x de bani in cont.

„Frumusetea acestui serviciu este ca nu cere utilizatorului sa-si schimbe obisnuintele, ci ca introduce o noua functie, pe langa cele traditionale ale SMS-ului. ‘Transferul de bani prin SMS’ este o aplicatie despre care noi credem ca va avea un foarte mare succes. Folosit pentru a achita o datorie catre un prieten sau pentru a trimite bani rudelor de departe, SMS-ul transforma serviciul intr-unul usor de folosit, intuitiv” a declarat Gerry McKenna, Director General Anam.

Dar, pana la momentul cand acest serviciu va facilita transferul international de bani, mai sunt destule obstacole de trecut. Sistemul va trebui sa respecte reglementarile internationale pentru prevenirea spalarii de bani si a finantarii terorismului. De asemenea, pentru eficienta el va trebui cumparat de operatorii de telefonie mobila si va avea nevoie de acordul de cooperare al bancilor si integrat in propriile sisteme de transfer monetar.

Cosmin Meleaca
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos