Traian Basescu dojeneste actionarii bancilor din Romania

Traian Basescu dojeneste actionarii bancilor din Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la intoarcerea din vizita facuta in Ungaria, ca bancile-mama care au actionariatul majoritar la banci din Romania au obligatia sa continue sa asigure necesarul de surse pentru finantarea activitatilor economice de pe piata romaneasca. "Noi sustinem o mare responsabilitate a bancilor care sunt actionar majoritar la bancile romanesti. Nu

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la intoarcerea din vizita facuta in Ungaria, ca bancile-mama care au actionariatul majoritar la banci din Romania au obligatia sa continue sa asigure necesarul de surse pentru finantarea activitatilor economice de pe piata romaneasca. "Noi sustinem o mare responsabilitate a bancilor care sunt actionar majoritar la bancile romanesti. Nu vorbesc despre soliditatea sistemului bancar romanesc, bancile sunt solide, dar cei care detin actionariatul majoritar au obligatia sa continue sa asigure bancilor din Romania, pe care practic le patroneaza, necesarul de resurse pentru finantarea activitatilor economice de pe piata romaneasca", a spus seful statului.

Basescu a mentionat ca Romania va ridica acest subiect, "solid argumentat", cu ocazia Consiliului European din martie. "Nu pot fi fericiti la privatizare si sa nu isi faca obligatii fata de economia romaneasca, mai tarziu", a mai spus presedintele Basescu. El a apreciat totodata ca statul roman nu are obligatia de a se imprumuta pentru a substitui obligatiile bancilor-mama care au actionariat majoritar la banci romanesti.

Bancile-mama isi reinoiesc liniile de finantare acordate sucursalelor din Romania

Pe de alta parte, economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a mentionat ca bancile-mama isi vor reinoi in totalitate liniile de credit acordate sucursalelor din Romania. Opinia sa a fost sustinuta si de reprezentanti ai UniCredit tiriac Bank si ai BRD. "Nu se observa o retragere a banilor de la banci si avem angajamente ca bancile-mama cel putin isi vor mentine liniile de finantare", a declarat Lazea, raspunzand la intrebarile jurnalistilor intr-o conferinta de presa organizata de FinMedia.

La randul lor, Rozalia Pal, economistul-sef al UniCredit tiriac Bank, si Petre Bunescu, director general adjunct al BRD, au confirmat declaratiile economistului-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Cel putin vom lua linii de credit la nivelul de anul trecut, daca nu mai mult", a spus Bunescu.
El a atras atentia ca la nivelul grupurilor-mama exista oameni care analizeaza cu foarte mare atentie conditiile macro-economice si de risc. "Liniile de credit vor ramane sau chiar vor creste, in conditiile in care cifrele macroeconomice vor pastra o anumita credibilitate", a afirmat Bunescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos