Toti clientii UniCredit Tiriac vor plati acelasi pret pentru credite

Toti clientii UniCredit Tiriac vor plati acelasi pret pentru credite

UniCredit Tiriac si-a adus „la zi” din punct de vedere al costurilor toate imprumuturile. „Ca rezultat al necesitatii alinierii portofoliului de credite acordate in trecut clientilor persoane fizice de catre cele trei banci (Banca Tiriac, HVB Bank si UniCredit Romania), dar si din cauza evolutiilor de pe piata financiar-bancara, incepand cu data de 21 ianuarie

UniCredit Tiriac si-a adus „la zi” din punct de vedere al costurilor toate imprumuturile. „Ca rezultat al necesitatii alinierii portofoliului de credite acordate in trecut clientilor persoane fizice de catre cele trei banci (Banca Tiriac, HVB Bank si UniCredit Romania), dar si din cauza evolutiilor de pe piata financiar-bancara, incepand cu data de 21 ianuarie 2008, UniCredit Tiriac Bank a aliniat dobanzile si comisioanele portofoliului de credite existent la dobanzile si comisioanele standard ale bancii”, a anuntat banca. In medie, aceasta operatiune se traduce printr-o crestere a costului creditelor de un punct procentual, desi in unele cazuri, pentru contractele de credit mai vechi inseamna o ieftinire. Vestea buna pentru clientii care nu sunt tocmai multumiti de noile dobanzi si comisioane este ca ei pot sa ramburseze anticipat imprumuturile fara sa plateasca nici un comision, refinantarea avand astfel costuri mult mai mici. Exista si cateva exceptii, respectiv contracte mai vechi de credit, care nu permit acest lucru, pentru care banca va cauta o solutie.

Fata de anul trecut, cand UniCredit Tiriac s-a lansat pe piata, noile imprumuturi, aplicabile acum atat clientilor noi, cat si vechi, au dobanzi ceva mai mici (cel putin la cele in euro), insa comisioane mai mari. Toate imprumuturile in lei sau euro de la UniCredit au de acum un comision de administrare lunar de 0,5%, aplicat la soldul creditului. Luand exemplul imprumuturilor cu garantii reale in euro oferite de UniCredit (de nevoi cu ipoteca si pentru locuinte), acestea aveau inainte o dobanda de 5,95% si un comision lunar de 0,2%, iar acum dobanda a scazut la 3,95%, in timp comisionul este de 2,5 ori mai mare. Practic, noul imprumut este cu mai mult de 1 punct procentual mai scump decat primul.

La imprumuturile de nevoi personale fara garantii, noile dobanzi pentru euro sunt de 6,95% daca imprumutul se acorda pe maxim 5 ani, 8,95% daca intervalul creste la 8 ani, in timp pe perioada de pana la 10 ani dobanda este de 7,95%. Pentru imprumutul in lei, valorile dobanzilor sunt cu un punct procentual mai mare decat in cazul euro.

Pe de alta parte, UniCredit Tiriac a primit aprobarea Bancii Nationale pentru propriile norme de creditare. Potrivit primelor informatii, avansul minim va fi de 15%, in timp ce gradul de indatorare va urca pana la 65%. Banca urmeaza sa lanseze oficial noile produse in aceste zile. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos