Tot mai multi romani lucreaza cu banca de acasa

Tot mai multi romani lucreaza cu banca de acasa

Explozie pe piata de instrumente de plata cu acces la distanta (solutiile de Internet/Mobile/Home – Banking). Numarul clientilor care fac tranzactii de plata fara a se deplasa la banca era de aproximativ 190.000 la septembrie 2006, si este foarte probabil sa depaseasca 200.000 la decembrie 2006, reiese din cele mai recente statistici publicate de MCTI.

Explozie pe piata de instrumente de plata cu acces la distanta (solutiile de Internet/Mobile/Home – Banking). Numarul clientilor care fac tranzactii de plata fara a se deplasa la banca era de aproximativ 190.000 la septembrie 2006, si este foarte probabil sa depaseasca 200.000 la decembrie 2006, reiese din cele mai recente statistici publicate de MCTI. Potrivit NO-Cash, mentinerea ritmului de crestere inregistrat pe primele trei trimestre ar insemna o dublare a numarului de utilizatori in decursul anului 2006.

La sfarsitul trimestrului III din 2005 se inregistrau 84.200 utilizatori. Practic, in numai doi ani, numarul utilizatorilor a crescut de aproape sase ori (la sfarsitul trimestrului III din 2004 fiind de aproximativ 32.900). Numarul tranzactiilor nu creste proportional cu numarul de utilizatori. Daca ne raportam la trim. III din 2003, cand se realizau 1,7 milioane tranzactii, rezulta o crestere de 2,8 ori a gradului de tranzactionare. Fata de aceeasi perioada, numarul utilizatorilor a crescut de peste 11 ori. Media valorica a unei tranzactii a crescut de la 3.705 Euro in trimestrul III 2003 la 9.240 Euro in trimestrul III 2006. Aceasta evolutie confirma faptul ca cei care au devenit utilizatori ai serviciilor/instrumentelor de plata cu acces la distanta sunt in marea lor majoritate companii.

Mai mult de 10% din clientii bancilor vor utiliza Internet Banking

Bancherii estimau inca de anul trecut o explozie a cererii pe acest segment de piata. Acestia mizeaza pe simplitatea, comoditatea si costurile foarte scazute ale aplicatiilor vizate. Geo Bavro – director adjunct Directia Monetica si Canale de Distributie din BRD, declara anul trecut pentru BankingNews ca in curand peste 10 la suta din clientii bancilor vor folosi un asemenea instrument de plata. "Daca acum cativa ani se spunea ca 1-2 procente dintre clientii unei banci utilizeaza servicii de banca la distanta, credem ca acest procent va ajunge si depasi 10% intr-un timp foarte scurt", preciza oficialul BRD.

Ce operatiuni poti sa realizezi prin Internet Banking

Majoritatea bancilor importante ofera clientilor servicii de Internet Banking (cel mai cunoscut si modern instrument de plata cu acces la distanta), prin care acestia pot sa efectueze o serie de operatiuni direct din fata calculatorului, fara a se mai deplasa la banca, la costuri mai mici decat la ghiseu. Pentru un astfel de serviciu ai nevoie de un calculator conectat la Internet si trebuie sa inchei o conventie pentru Internet Banking la banca la care ai conturile. Spectrul de operatiuni pe care poti sa le realizezi prin Internet Banking difera de la banca la banca, insa nu foarte mult. In general, prin aceste servicii poti sa realizezi plati catre beneficiari care au conturi la banca cu care lucrezi sau la alte banci, sa realizezi transferurile intre conturile proprii, sa afli informatii referitoare la soldurile conturilor, detalii despre operatiunile efectuate in conturi, informatii valutare si despre produsele si serviciile bancii, schimb valutar, constituire si desfiintare de depozite, alimentare carduri.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos