Topul bancilor din Romania in 2008

Topul bancilor din Romania in 2008

Clasamentul primelor cinci banci din Romania dupa cota de piata pe active s-a modificat semnificativ in 2008, astfel incat doar BCR si BRD si-au mentinut pozitiile de lideri, in timp ce Volksbank si Alpha Bank au intrat in top pe locurile 3 si 5, iar Raiffeisen a coborat un loc, potrivit BNR. Astfel, cota de

Clasamentul primelor cinci banci din Romania dupa cota de piata pe active s-a modificat semnificativ in 2008, astfel incat doar BCR si BRD si-au mentinut pozitiile de lideri, in timp ce Volksbank si Alpha Bank au intrat in top pe locurile 3 si 5, iar Raiffeisen a coborat un loc, potrivit BNR. Astfel, cota de piata detinuta de primele cinci banci a scazut cu 2,1 puncte, de la 56,4% la 54,3%. BCR a ramas cea mai mare banca din Romania , desi cota de piata detinuta in functie de activele nete a scazut cu 3,5 puncte, la 20,3%, in timp ce BRD Groupe Société Générale si-a majorat usor ponderea, cu 0,2 puncte, la 15,7%.

Topul primelor cinci banci in functie de cota de piata dupa activele nete este completat de Volksbank (6,8%), Raiffeisen Bank Romania (6%) si Alpha Bank (5,5%). Pe pozitia a sasea in topul bancilor din Romania s-a mentinut UniCredit tiriac Bank , care detine aceeasi cota de piata ca Alpha Bank, de 5,5%, dar active cu o valoare mai mica cu 67,9 milioane lei. In clasamentul realizat dupa activele nete de la finele anului 2007, Raiffeisen ocupa pozitia a treia, cu o cota de 6,3%, urmata de Banca Transilvania si Bancpost cu ponderi de 5,5% si, respectiv, 5,3%. Pe de alta parte, Alpha Bank si Volksbank Romania se plasau pe locurile sapte si, respectiv, opt, intrucat controlau 5,1% din piata.

In 2008, Banca Transilvania si Bancpost au coborat pe pozitiile sapte si, respectiv opt, detinand cote de piata de 5,4% si 4,8%. In continuarea clasamentului se mai observa mentinerea CEC Bank pe locul noua, cu aceeasi cota de 4,3%, si a ING Bank pe locul zece, care si-a majorat ponderea de la 3,3% la 3,5%. La nivelul primelor zece banci din sistem cota de piata totala s-a micsorat cu 1,4 puncte, de la 78,7% la 77,3%.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos