Toamna promotiilor la produsele de economisire

Toamna promotiilor la produsele de economisire

Daca anii trecuti campaniile promotionale derulate de catre banci aveau in prim plan produsele de creditare, in acest an institutiile de credit nu se prea inghesuie in a oferi beneficii pe acest segment. Majoritatea bancilor incearca sa atraga clientii prin diverse oferte la produsele de economisire, adaptandu-se la conditiile pietei. Limitarea resurselor din afara tarii

Daca anii trecuti campaniile promotionale derulate de catre banci aveau in prim plan produsele de creditare, in acest an institutiile de credit nu se prea inghesuie in a oferi beneficii pe acest segment. Majoritatea bancilor incearca sa atraga clientii prin diverse oferte la produsele de economisire, adaptandu-se la conditiile pietei. Limitarea resurselor din afara tarii a dus la scaderea lichiditatilor de pe piata locala, fapt ce i-a determinat atat pe marii jucatori, cat si pe bancile mai mici, sa ofere dobanzi din ce in ce mai atractive pe segmentul de economisire. Astfel, nivelul dobanzilor platite pentru economiile in lei au ajuns in prezent la 14% pe an, in timp ce pentru depozitele constituite in euro bancile platesc dobanzi care depasesc pragul de 6% pe an.

Austriecii de la Volksbank promoveaza economisirea atat in moneta nationala, cat si in valuta. Banca a lansat la inceputul lunii octombrie o campanie promotionala la la depozitele cu dobanda fixa in lei si euro. Pentru un depozit in lei constituit pe 3 luni banca plateste o dobanda de 10,5% pe an, iar pentru unul in euro constituit pe un an o dobanda de 6,3%. Suma maxima pe care o poate depune un client este de 500.000 de euro si 1,8 milioane lei. OTP Bank ofera pentru depozitele constituite in lei pe o perioada de  trei luni o dobanda promotionala de 12% pe an. Oferta este valabila pentru depozitele constituite in luna noiembrie, pentru sumele ce depasesc 5.000 de lei. In plus, cei nascuti in noiembrie care vor sa isi depuna economiile la aceasta banca beneficiaza de un bonus de  0,5% la dobanda standard. Totodata, banca promoveaza si contul de economii in lei, pentru care plateste o dobanda de 10% pe an, pentru sumele ce depasesc 5.000 lei.

RBS Romania ofera dobanzi promotionale, valabile pana la 31 ianuarie 2009, pentru depozitele la termen in lei si euro, constituite de persoanele fizice. Suma minima pentru deschiderea unui depozit in lei este de 1.500 lei, iar dobanda anuala variaza intre 9% si 13,5% pentru perioade cuprinse intre o saptamana si 12 luni. La depozitele in euro dobanzile sunt cuprinse intre 2,50% pentru o perioada de o saptamana, ajungand pana la 5,25% pentru depozitele constituite pe 12 luni. Suma minima impusa de banca in cazul plasamentelor in moneda europeana este de 500 euro. Dobanda este fixa pe perioada depozitului, iar banca nu percepe comision de administrare pentru contul curent sau comision pentru retragerea numerarului la toate bancomatele din tara. De asemenea, banca ofera gratuit cardul de debit atasat contului curent.

O alta institutie care incearca sa atraga lichiditati de la populatie este MKB Romexterra Bank. Institutia de credit a demarat, in perioada 7 octombrie – 30 noiembrie, o campanie promotionala pentru depozitele la termen constituite pe 4 luni. Banca ofera o dobanda de 12,12% pe an pentru depozitele in lei si 6% pentru cele in euro. Suma minima de constituire este 5.000 de lei si respectiv 1.000 de euro. Clujenii de la Banca Transilvania a lansat in aceasta toamna un depozit aniversar in euro pe 3 + 3 luni, pentru a marca 15 ani de existenta pe piata. Astfel, cei care aleg sa-si depuna economiile pe 3 luni la BT beneficiaza de o dobanda promotionala de 6% pe an, iar daca vor sa-si prelungeasca tremenul cu inca 3 luni banca mai bonifica la aceasta dobanda inca 0,25%. Suma minima pe care trebuie sa o depuna un client pentru a beneficia de aceasta dobanda este de 250 de euro.

La Bank Leumi clientii au pana la sfarsitul lunii posibilitatea de a primi in avans dobanda la depozitul pe sase luni. Dobanzile fixe sunt de 11,5% pe an la lei si de 5,25% la euro, iar suma minima de constituire este de 1.000 de lei, sau 250 de euro. Bancpost s-a axat in aceasta toamna pe promovarea Mega Contului de Economii. In prezent banca ofera o dobanda de 11% pe an la lei si de 5% pe an la euro, indiferent de sumele depuse, incepand cu primul leu sau euro. In septembrie banca a lansat contul de economii si in dolari, pentru care plateste o dobanda de 3,5% pe an. Dobanzile sunt calculate pentru soldul existent la finalul fiecarei zile si se vireaza in contul clientului la finalul luni.
 

Pentru a stimula si mai mult economisirea, pe langa dobanzile ridicate, bancile ofera si alte beneficii clientilor sai. De exemplu, Raiffeisen Bank ofera posibilitatea de a castiga zilnic 100 de euro si lunar o excursie la Viena. Pentru a se inscrie in concurs acestia trebuie sa-si faca la banca, pana la 31 decembrie, un depozit in lei pe o perioda de trei luni, beneficiind de dobanzi care variaza intre 11,5% si 12,8% pe an in functie de suma depusa. Pireus Bank promoveaza contul de economii Ideal printr-o campanie desfasurata pana la sfarsitul anului, intitulata „Cum castigi cel mai sigur un milion de Ron?".Banca plateste in cazul economiilor in lei dobanzi cuprinse intre 10,25% pe an si 11,5% pe an in functie de sumele depuse, la euro dobanzile au valori cuprinse intre 4,5% si 5,25%, iar la dolari de 2,75% si 3,75%. Cei care isi deschid un cont Ideal au posibilitatea lunar de a castiga bonusuri de dobanda, iar la finele campaniei pot obtine marele premiu in valoare de un milion de lei.

Ludmila Cucia
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos