Tinerii sub 35 de ani – obligati sa cotizeze la un fond de pensii privat

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, modificarea legii privind fondurile de pensii administrate privat, care prevede ca la acest fond trebuie sa cotizeze persoanele pana in 35 de ani si, optional, dupa aceasta varsta. Un fond de pensii administrat privat trebuie sa aiba minimum 50.000 de participanti si se va constitui in societate civila, au decis

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, modificarea legii privind fondurile de pensii administrate privat, care prevede ca la acest fond trebuie sa cotizeze persoanele pana in 35 de ani si, optional, dupa aceasta varsta. Un fond de pensii administrat privat trebuie sa aiba minimum 50.000 de participanti si se va constitui in societate civila, au decis deputatii.

Cheltuielile de administrare a acestui fond vor fi suportate de administratorul lui.
Un fond de pensii nu poate fi declarat in stare de faliment, iar sediul fondului trebuie sa fie acelasi cu cel al administratorului, a mai decis Camera.

Administratorul fondului de pensii poate sa investeasca banii fondului in instrumentele pietei monetare, inclusiv conturi si depozite bancare, titluri de stat, obligatiuni. Investitiile activelor fondului de pensii si rezultatele investirii vor fi scutite de impozit.
Un administrator poate administra un singur fond, iar capitatul social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii este echivalentul in lei la cursul BNR a 4 milioane euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos