Teodor Cimpoesu despre frauda bancara: nu este primul incident de acest fel. Cum ne protejam

Teodor Cimpoesu despre frauda bancara: nu este primul incident de acest fel. Cum ne protejam

Bancile locale s-au confruntat cu cea mai mare suspiciune de frauda din sistemul de carduri, conturile mai multor clienti fiind blocate, iar cardurile reinnoite. Multi dintre clienti s-au trezit ca nu pot face operatiuni insa au exista si cazuri in care detinatorii de carduri CEC au fost umiliti, ajungand ca posibili infractori la politie. Teodor

Bancile locale s-au confruntat cu cea mai mare suspiciune de frauda din sistemul de carduri, conturile mai multor clienti fiind blocate, iar cardurile reinnoite. Multi dintre clienti s-au trezit ca nu pot face operatiuni insa au exista si cazuri in care detinatorii de carduri CEC au fost umiliti, ajungand ca posibili infractori la politie. Teodor Cimpoesu, Managing Director Kaspersky Lab România & Bulgaria ne-a raspuns unei intrebari pe care am primit-o de la toti clientii bancari: ce ne facem, cum ne protejam?

"In primul rând, as vrea sa subliniez ca ceea ce s-a intâmplat miercuri nu reprezinta primul incident de acest fel, au existat si in trecut altele mai grave, tot la procesatori. In toate aceste cazuri, bancile isi asuma responsabilitatea. CEC Bank nu este singura care a luat masurile respective, au mai fost si altele, printre care si ING.

Totusi, as vrea sa insist asupra a doua recomandari pentru posesorii de carduri:

·    Atât Mastercard, cât si Visa, ofera utilizatorilor de carduri serviciul 3D Secure – un pas de autorizare suplimentara, care consta intr-un nume de utilizator si o parola secreta, care sunt solicitate la fiecare tranzactie online. Daca avem acest serviciu activat si la comercianti folosim card cu chip, iar la sfârsitul lunii verificam extrasul de cont, cei care au colectat datele nu le pot folosi pentru tranzactii online, deoarece nu cunosc parola si numele de utilizator 3D Secure

·    Notificarea prin SMS. Daca cei care au reusit sa duplice informatiile de card pe banda magnetica si incearca sa plateasca direct la comercianti, eu, ca proprietar de drept al cardului, voi primi un SMS de la banca, in care sunt anuntat de plata facuta. Nu numai ca putem identifica locul in care s-a incercat plata cu acel card, dar putem face chargeback la banca, pentru a primi banii inapoi", a mai declarat domnia sa pentru www.bankingnews.ro.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos