Technobank, primul targ pentru bancile din Romania

Technobank, primul targ pentru bancile din Romania

In perioada 6 – 8 aprilie 2006, Finmedia si Institutul Bancar Roman a organizat, pentru prima data in Romania, “Targul specializat in servicii si tehnologii destinate sectorului financiar bancar – TECHNOBANK”. … In perspectiva aderarii Romaniei la UE, tehnologia de administrare a unei institutii financiare va deveni un capitol important in managementul organizational. Evenimentul se

In perioada 6 – 8 aprilie 2006, Finmedia si Institutul Bancar Roman a organizat, pentru prima data in Romania, “Targul specializat in servicii si tehnologii destinate sectorului financiar bancar – TECHNOBANK”. … In perspectiva aderarii Romaniei la UE, tehnologia de administrare a unei institutii financiare va deveni un capitol important in managementul organizational. Evenimentul se va concentra pe prezenta furnizorilor de solutii, firme de prestigiu in domeniul IT&C, servicii si tehnologii de ultima generatie, special destinate bancilor.

"Nevoia de comunicare rapida, accesul securizat si controlat la informatii, cerintele noi de raportare si supraveghere impuse de acquisul comunitar, in general, si de Banca Nationala a Romaniei in special, necesitatile obiective de management al
documentelor in perspectiva alinierii la cerintele Basel II si CAD III, nevoia de protectie impotriva tuturor tipurilor de “atacuri” informatizate, reprezinta provocari pe care o banca moderna trebuie sa le gestioneze corespunzător", a declarat Petru Rares, presedintele CA al Institutului Bancar Roman,la deschiderea targului Technobank.

"Suntem convinsi ca TECHNOBANK reprezinta o buna oportunitate de a cunoaste cum va arata viitorul in sectorul financiar-bancar romanesc. Ne dorim ca aceasta manifestare sa devina un reper major in calendarul evenimentelor de specialitate din tara noastra, urmand sa fie organizata anual",a precizat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.

Pe parcursul celor 3 zile vor avea loc conferinte si seminarii la care, cei mai importanti furnizori de solutii si servicii, alaturi de reprezentantii institutiilor financiar-bancare vor dezbate ultimele provocari tehnologice ale domeniului.

SOFTWIN si-a anuntat prezenta la acest targ ca partener principal. Compania IT va prezenta in cadrul standului si a seminariilor, ultimele noutati in domeniile solutiilor de raportare, marketing si vanzari, CRM, document management si e-learning.

„Am decis sa fim partenerul principal al Techno Bank pentru ca verticala financiar-bancara reprezinta un segment cheie pentru noi. Proiectele finalizate in ultimii 3 ani in cadrul bancilor reprezentantive din Romania ne pozitioneaza drept unul dintre
cei mai importanti furnizori de solutii integrate si consultanta de business pentru acest segment ,” a declarat Florin Talpes, presedintele SOFTWIN.

Din piata serviciilor IT din Romania, sectorul bancar reprezinta peste 10% – pozitionandu-se pe locul 2, dupa sectorul utilitatilor. In opinia specialistilor, concurenta acerba determina institutiile financiar-bancare sa adopte solutii informatice complexe, pentru a face fata provocarilor de business. Recent, un studiu IDC a reflectat nevoile tehnologice ale bancilor din Romania. Astfel, sistemele de raportari reprezinta cea mai stringenta nevoie, cu peste 40% dintre mentionarile respondentilor. Urmeaza document management (30%), solutii si servicii CRM (28%), in timp ce securitatea tranzactiilor este o provocare continua.

 

Targul se desfasoara in incinta Institutului Bancar Roman.

 

Programul de vizitare 
Joi, Vineri: 10.00-19.00
Sambata: 10.00-17.00

Intrarea la targ este libera.

Ana Maria Megan
anamaria.megan@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos